Itt a földművelésügyi miniszter újabb hatalmas baklövése

Itt a földművelésügyi miniszter újabb hatalmas baklövése

Gabriela Matečná földművelésügyi miniszternek, az SNS alelnökének nincs humorérzéke – erre utal a Progresszív Szlovákia (PS) képviselői szerint az, hogy a tárcavezető hétfőre egy viccesnek szánt Facebook-bejegyzés miatt is képes volt összecsődíteni a sajtó képviselőit.

Hírdetés

Az ügy háttere, hogy Michal Wiezik, a PS/Spolu pártkoalíció európai parlamenti képviselője, ismert környezetvédő a napokban a közösségi hálón egy bejegyzésben megjegyezte: a legszívesebben betiltaná a vadászatot Szlovákiában. Később hozzátette, hogy az egészet csak viccnek szánta, és esze ágában sincs betiltatni a vadászatot, még ha egyes állatok vadászata esetében szigorúbb szabályozást is szorgalmaz. Matečná azonban ezzel nem elégedett meg, és hétfőre egy sajtótájékoztatót hívott össze, ahol elmondta: a vadászok fontos közhasznú munkát végeznek az ország javára, az SNS ezért nem engedi, hogy a PS/Spolu Szlovákiában betiltsa 
a vadászatot. A miniszter a sajtó képviselőinek Bibiana Kapustovával, a szaktárca vadászatért felelős részlegének a vezetőjével magyaráztatta el, miért is fontos a vadászat. „A földművelésügyi miniszter figyelmen kívül hagyja az ország valós problémáit, és komoly képpel képes összehívni egy sajtótájékoztatót csak azért, hogy reagáljon az egyik képviselőtársunk viccesnek szánt bejegyzésére. A PS/Spolu természetesen nem kívánja betiltani a vadászatot az országban” – áll a PS/Spolu sajtónyilatkozatában. (mi, TASR)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »