Itt a bejelentés: folytatódhat a spanyol futballbajnokság

Itt a bejelentés: folytatódhat a spanyol futballbajnokság

Pedro Sanchez miniszterelnök jelentette be, hogy június 8-tól zárt kapuk mögött elkezdődhetnek a mérkőzések a La Ligában.

“Spanyolország megcselekedte, amit kellett, és most új lehetőség nyílik mindenki előtt. Eljött az idő, hogy visszatérjünk a mindennapjainkhoz. Június 8-tól a La Liga visszatér” – jelentette be a spanyol kormányfő szombaton.

Javier Tebas, a labdarúgóliga elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy

várhatóan június 12-én játszhatják a koronavírus okozta kényszerszünet után az első mérkőzéseket

– például a Sevilla–Betis városi derbit –, de hivatalosan még nem közölték az újraindulás pontos idejét. Az enyhítés már ezen a héten elkezdődött, amikor a csapatok legfeljebb tízfős csoportokban elkezdhették az edzéseket.

Hírdetés

Tebas, aki jelezte, a másodosztály küzdelmei is újraindulnak, megköszönte minden érintett, a klubok, a játékosok, az edzők együttműködését, ugyanakkor figyelmeztetett: “Nem engedhetünk az óvintézkedésekből, fontos az egészségügyi rendszabályok követése, mert a járvány nem térhet vissza.”

Spanyolországban március 12-én függesztették fel a bajnoki küzdelmeket, és a játékosok csak május elején kezdhették el az egyéni edzéseket, ha negatív lett a koronavírustesztjük.

Öt futballistánál mutatták ki a betegséget, mielőtt május 18-án újraindultak a csoportos edzések is.

A bajnokságból még 11 forduló van hátra, a tabellát a Barcelona vezeti, de mindössze két pont az előnye az örök rivális Real Madrid előtt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »