Itéletidő tombolt Temes megyében

Itéletidő tombolt Temes megyében

Jelentős károkat okozott a tornádószerű szerda esti vihar Temes megyében. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közleménye szerint a pusztító erejű viharban, jégesőben több mint száz családi ház tetőszerkezete tönkrement, villanyoszlopok dőltek ki, emiatt több település órákig elektromos áram nélkül maradt. 

00tmviv1_b

A viharban megrongálódott az 1898-ban épült igazfalvi református templom tornya is. Az ISU szerint a legnagyobb károkat Begaszuszányban és Traian Vuia községben jegyezték, ahol az ítéletidőben családi házak rongálódtak meg, utcák kerültek víz alá és gyümölcsösök mentek tönkre.

Vasile Petruescu, Traian Vuia község polgármestere a News.ro hírportálnak azt mondta az idősebb helybeliek életükben nem láttak hasonló erejű vihart a környéken. „Csupán 20 percet tartott a vihar, de elképesztő erejű volt. Zsuppányban és Begaszuszányban a szél szó szerint lefújta több családi ház és istálló tetejéről a cserepeket, tövestől csavarta ki az öregebb fákat. Zsuppányban az ortodox templom tornyán lévő fémszerkezet leszakadt, több sírkövet is megrongált” – számolt be a történtekről Petruescu.

Az elöljáró egyébként elmondta, hiába hívta telefonon a 112-es segélyhívó számot, nem segítettek a helybelieknek. „Felvette a telefont egy hölgy, aki azt kérdezte, vannak-e áldozatok. Mondtam, hogy nincsenek, erre a hölgy arra kért, nem foglaljam le fölöslegesen a vonalat. A község egyelőre ennyi segítséget kapott” – mondta Vasile Petruescu. Szerda este órákig járhatatlanná vált a Lugos és Déva közötti autópálya is, miután a viharban több közúti jelzőtábla leszakadt és az úttestre került.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »