Ítélet: fogdosta, majd egy férfi megerőszakolta

Ítélet: fogdosta, majd egy férfi megerőszakolta

Maradt a felfüggesztett szabadságvesztés egy szexuális bűncselekmény harmadrendű vádlottjának. A harmadfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Debreceni Törvényszék ítéletét.

Üres volt a vádlottak padja a Debreceni Ítélőtáblán. J. Zsuzsanna vádlott nem jött el a tárgyalásra. A nőt első fokon 5 és fél évre ítélte el a Debreceni Járásbíróság bűnsegédként elkövetett üzletszerű kéjelgés elősegítése és pornográf felvétellel visszaélés bűntette miatt. A Debreceni Törvényszék másodfokon 2 évre enyhítette és egyben 4 évi próbaidőre felfüggesztette, mivel a sértett nem tett magánindítványt. „Sem a sértett, sem pedig a jogosultként még felmerülhető gyámhatóság és törvényes képviselő sem tett. És mindezek alapján mi tisztelettel kérjük, hogy a Debreceni Ítélőtábla szíveskedjék ennek tükrében felülbírálni a törvényszék második ítéletét” – mondta Kardos Sándor ügyvéd.

A sértettet az azóta már elítélt első- és másodrendű vádlott futtatta, általuk került kapcsolatba a harmadrendű vádlottal. J. Zsuzsanna 2010 februárjában, Debrecenben a tetőtéri szobájába műkörömépítésre hívta a sértettet. Ott felszólította, hogy vetkőzzön le, és fogdosni kezdte a lányt. Az ellenálló sértettet pofon vágta, majd bejött egy ismeretlen férfi a szobába, falhoz nyomta és megerőszakolta a lányt. Azonban sem a gyám, sem az azóta felnőtt sértett nem tett magánindítványt. A vád szerint az ilyen helyzeteket sokszor a rendes körülmények között nevelkedő áldozatok sem tudják kezelni, a hátrányos helyzetben lévők pedig még kevésbé. „Kellő élettapasztalat híján került egy olyan szorongással, félelemmel teli helyzetbe, amelyet követően életkoránál és élethelyzeténél fogva sem tudott megfelelő módot találni a vele történtek feldolgozására” – fogalmazott Csehné Nagy Piroska ügyész.

Az ítélőtábla végül helybenhagyta a másodfokon eljárt ítéletet. „Az üzletszerű kéjelgés elősegítése, bűntette és más bűncselekmények miatt K. Ottó és társai ellen indított büntetőügyben a Debreceni Törvényszék 2015. december 15. napján kihirdetett 3bf 717/2014/27 számú ítéletét helybenhagyja” – nyilatkozta Elek Balázs tanácsvezető bíró.

Az ítélet jogerős.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »