Iszlamistákkal végzett az egyiptomi hadsereg

Hatvan iszlamista szélsőségessel végeztek, negyvenet pedig megsebesítettek az egyiptomi hadsereg katonái pénteken a Sínai-félsziget északi részén, az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet helyi ága ellen több mint két éve folyó hadjárat helyszínén – közölte a hadsereg szóvivője.

A kormányerők ezen kívül megsemmisítettek 27 négykerék-meghajtású járművet, valamint 32 fegyverraktárt a szóvivő Twitter-oldalán megjelent közlemény szerint.

Az IÁ helyi milíciája, a Vilájat Sínáa (Sínai Tartomány) az állandó katonai jelenlét és számos terrorellenes hadművelet ellenére rendszeresen hajt végre támadásokat a fegyveres erők tagjai ellen. A szélsőségesek múlt vasárnap 15 rendőrrel végeztek a sivatagi régióban fekvő el-Arís városának egyik ellenőrzőpontjánál.

A szóvivő közleménye szerint a pénteki harcok a Vértanúk Joga fedőnevű hadjárat keretében történtek, amelyet múlt szeptemberben indítottak bosszúból a dzsihadisták által megölt katonákért, rendőrökért és ártatlan civilekért.

A független sajtót nem engedik a Gázai övezettel szomszédos vidékre, így az ott folyó harcokról szóló értesülések, számadatok gyakorlatilag egyetlen forrása maga a hadsereg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »