Iszlám Múzeum nyílik Svájcban

Iszlám Múzeum nyílik Svájcban

A helyi muszlim nők egyesülete támogatásával nyílik meg hamarosan a svájci Chaux-de-Fonds-ban az Iszlám Kultúra Múzeuma, a projekt kezdeményezői az intézményről támadt viták miatt mutatták be az adományozókat
A május végén nyitó múzeumot hevesen támadta többek közt a jobboldali Svájci Néppárt, amely „Ma múzeum, holnap egy Korán-iskola?” címmel nyújtott be interpellációt a parlamentnek a múzeum megvalósítására fordított pénz eredetét firtatva.

A hamarosan nyíló intézmény erre válaszul mutatta be a sajtónak a projekt részleteit és az adományozókat. Nadia Karmoush igazgató elmondta, hogy a múzeum megvalósításához szükséges négymillió svájci frank (1,1 milliárd forint) nagyrészt svájci és az öböl-menti országokból származó muszlim nőktől származik. Emellett több kuvaiti és katari alapítvány is adományozott pénzt ellenszolgáltatás nélkül.

A múzeum egy állandó kiállítással és egy ingyenesen látogatható, iszlám könyvtárral rendelkezik. A következő évben aktuális témákat feldolgozó időszaki kiállítások és pódiumbeszélgetések is várják majd a látogatókat. Az állandó kiállítás az iszlám történetét mutatja be.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »