Iszlám Állam tagokat tartóztattak le a kurd erők egy szíriai menekülttáborban

Iszlám Állam tagokat tartóztattak le a kurd erők egy szíriai menekülttáborban

2022. 08. 28.

Az Iszlám Állam terrorszervezet több tucat tagját tartóztatták le a szíriai Al-Hol menekülttáborban – jelentették pénteken a szíriai  kurd erők.

Az Al-Hol menekülttábor az egyik legnagyobb menekülttábor, amit az amerikai erők által támogatott kurd ,,Szíriai Demokratikus Erők,, (SDF) által ellenőrzött területen hoztak létre. A táborban körülbelül 56 ezer szíriai, iraki és más nemzetiségű ember él, akik elsősorban az Iszlám Állam terroistáinak családtagjai. Ők a terrorszervezet hanyatlása után menekültek a kurdok által ellenőrzött területekre.

Siyemend Ali, a kurd ,,Népi Védelmi Erők,, (YPG) szóvivője elmondta, hogy az ő egységeik is részt vettek az akcióban, hiszen feltételezték, hogy a táborban több olyan iszlamista szélsőséges is menedékre lelt akiknek közük van a térségben elkövetett terrorcselekményekhez.

Hírdetés

Az SDF és más kurd csoportok pénteken jelentős erőket vezényeltek a táborba, hogy átkutathassák azt. A pénteki napon 27 terrorizmus miatt körözött személyt sikerült előállítani.

Az Iszlám Állam terrorszervezet 2017 decemberében kiszorult Irak területéről. 2019 máeciusára pedig a szíriai hadsereg hadműveleteinek köszönhetően visszaszorultak a kurdok által ellenőrzött területekre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »