Istvánék nyomdában gyártották a hamis dollárokat

Istvánék nyomdában gyártották a hamis dollárokat

A gyanúsítottak az általuk készített hamis dollárokat Ukrajnában hozták volna forgalomba. A két férfi a tavalyi év elején megállapodott abban, hogy hamis 20-as USD címletű bankjegyeket készítenek, amelyeket közvetítőn keresztül Ukrajnában hoztak volna forgalomba. A hamis bankjegyek legyártását M. István vállalta, aki Miskolcon működtetett egy nyomdaipari céget – írja a police.hu.

A nyomdában tartott házkutatás során a nyomozók 1826 darab B/3 méretű papírívet foglaltak le, amelyek 20-as címletű amerikai dollár lenyomatait tartalmazták. A rendőrök megtalálták és lefoglalták továbbá azokat az eszközöket is (nyomólemezek, nyomdagépek), amelyekkel a hamisítványokat gyártották. A 1826 darab, laponként 12 db 20 USD bankjegy lenyomatát tartalmazó ív névértéke, forgalomba hozatala esetén több, mint 123 millió forint.

A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a hamis bankjegyeket a gyanúsítottaknál tartott házkutatás során megtalált eszközökkel és alapanyagokkal állítottak elő.

Az Sz. Istvántól pénzhamisítással összefüggésbe hozható tárgyak mellett lefoglalt több, mint 1000 ív B/3 méretű lap hamis 200-as címletű ukrán hrivnya bankjegyek lenyomatát tartalmazta, amelyek forgalomba hozatalát a gyanúsítottak szintén tervbe vették.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozást befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat 2016. április 15-én vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészség részére.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »