Ister-Granum kerékpáros paradicsom

Ister-Granum kerékpáros paradicsom

Az Ister-Granum EGTC újabb sikeres pályázattal nyert el támogatást a Szlovákia – Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében. Ipolydamásd főpályázóként, Párkány várossal, és az EGTC-vel közössel építheti ki a Párkány – Helemba, illetve az Ipolydamásd – Letkés közti kerékpárutat.

További jó hír a régióban élők, és az ide ellátogatók számára, hogy a döntéshozók pozitívan bírálták el a Karvát – Párkánnyal összekötő, nagyobbrészt a Duna gátján futó kerékpárút megépítését is.

Ennek a beruházásnak a megvalósítására a Vág – Duna Ipoly Regionális Társulás kapott támogatást. Így, ha minden a tervek szerint alakul, akkor az Ister-Granum régió központi – a Duna bal parti – részén egy – két éven belül már egybefüggő kerékpárúton lehet végigtekerni.

Hírdetés

Szilárd útburkolaton juthatunk el a Garam gátján a garamkövesdi autós hídig, majd a hídon átkelve a folyó bal partján folytathatjuk utunkat a gáton a vasúti híd garamkövesdi lábáig, ahonnan a jelenleg is meglévő betonúton juthatunk majd el a Helembáig vezető országútig.

Az Ister-Granum EGTC 2017-ben készíttette el kerékpáros stratégiáját, amelynek célja, hogy Esztergom és Párkány régiójában egységes kerékpáros hálózat alakuljon ki. A nyertes pályázatoknak köszönhetően jelentősen bővülhet a biztonságosan kerékpározható hálózat hossza.

Az EGTC kerékpáros pihenőhelyek kialakításával, kerékpáros túraútvonalak kijelölésével, azok térképes megjelenítésével vesz részt a projektben. A jelenleg futó helyi termék hálózatunkat bővítő, és a két ország közti közlekedési kapcsolatokat bővítő komp projekt (Neszmély – Dunaradvány kompösszeköttetés megvalósítása) után, újabb fontos területen tud hozzájárulni önkormányzati társulásunk a régió fejlődéséhez.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »