Istenek neveinek mantrázása

Istenek neveinek mantrázása

Ez alkalommal a napvallás egy újabb szertartásának tartalmát és működését tárom fel előtted, melynek címe: Isten neveinek ismétlés/mantrázása. Ismerkedj meg ezzel a rítusunkkal, melyet 2017-től már rendszeresen alkalmazunk.

A vallásos életben különösen fontosak az áhítat állapotában, őszintén, koncentráltan kiejtett szent szavak és szótagok. E szavak hatásukat annak köszönhetik, hogy képesek megidézni, megszólítani azt az isteni lényt, akihez az adott mantra tartozik. Így megkülönböztethetünk isteni, angyali és egyéb mantrákat is.

Keleten a mai napig több vallási hagyomány őrzi és alkalmazza ezt a szent eszközt. A napvallásban is kiemelt szerepet szentelünk e szent cselekedeteknek.

 

A mantrákat nem csak „címzettjük” szerint osztályozhatjuk, hanem személyes jellegük szerint is. Léteznek olyan mantrák, melyeket bárki alkalmazhat. Ezeket érdemes megkülönböztetni azoktól, melyeket egy szellemi vezetőtől vagy lelki tanítótól kap valaki, mivel utóbbiak személyre szólóak.

Mindezek mellett vannak speciális, kifejezetten a beavatott papoknak szánt mantrák, melyekkel ők kérhetik Isten segítségét, áldását és kegyelmét.

 

Isten neveinek mantrázása során a napvallás egyik papnője hangján és auráján keresztül olyan rezgéseket hoz működésbe, amelyre a teremtés pozitívan reagál.

 

Az általunk alkalmazott mantrák alkalmazásának az a sajátossága, hogy Isten neveit tartalmazzák. Abban nem mennék bele, hogy miért van Istennek sokféle neve, csupán arra hívom fel a figyelmet, hogy a Teremtőt szokás Hangként, Tudatként és Szóként is jellemezni. Emlékezzünk arra, hogy a teremtés Isten szavaira, kvázi „megszólalására”, parancsára jött létre (pl.: „Legyen világosság: és lőn világosság” – Mózes I. könyv 1,3), illetve maguk a teremtmények is – például az angyalok – Isten hangrezgésének a hatására születtek.

 

 

Hírdetés

Az Isten neveinek ismétlése egy összetett rítus. Attól függően, hogy Isten melyik nevét hangoztatja a papnő, más és más részeinkre hat.

Például van olyan isteni név, amely segít ledönteni a leárnyékoló dolgokat az ember belső világában, így megtisztítja az aurát az oda nem való gondolatoktól, felszabadítja a tudást és irányt mutat.Egy másik isteni név hatására elkezdenek összerendeződni a dolgok az ember sorsában, mivel helyreállító és védelmező hatása van.Másik isteni név mantrázásának az eredményeképpen új, magasabb megnyilvánulásokat lehet felszabadítani az emberben. Ugyanakkor segítő teremtő erőket juttat a résztvevő lényébe.Alkalmazunk olyan isteni nevet, amely az ösztönösséget és a gyógyulás áldását támogatja.

 

2017-től bevezetjük az Isten neveinek ismétlése rítust, melyben bárki részesülhet, aki részt vesz Istentiszteleteinken!

 

Ha azonosulni tudsz ezzel a gondolkodásmóddal, ha egyetértesz ezzel az életszemlélettel, ha hasonló gondolkodású emberekkel szeretnél tanulni, akkor figyelmedbe ajánlom a napvallás eseményeit!

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-program/Egómentesítő Kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

 

Száraz György

Boldog napot!

The post Istenek neveinek mantrázása appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »