Istenek fegyverzete: A Mahábhárata leghatékonyabb technomágikus fegyverei

Az indiai védikus irodalomhoz mindig szíves fordulhatunk, ha írásos és megkérdőjelezhetetlen bizonyítékokat szeretnénk keresni arra, hogy az ősi időkben több tekintetben is a modern korunktól sokkal fejlettebb technológiával rendelkeztek az előttünk járó kultúrák.

 

A Mahábhárata több mint 100 000 skólából álló indiai őseposz, amely Bhárata leszármazottjainak küzdelméről szól. Összterjedelme 1,8 millió szó, ami messze túltesz számos ókori görög szerző művén.

 

Ezúttal néhány technomágikus fegyverzettel fogunk foglalkozni.

 

Ashwatthamma a Narayanastra fegyvert használja. Image Credit Wikimedia Commons.

 

Pashupatastra

 

Ez Shiva, Kali és Adi Para Shakti legpusztítóbb személyes fegyvere, amit az elméjének, vagy a szemeinek, vagy a szavainak, vagy egy íj által irányít a használója. Ily módon képes megsemmisíteni a teremtést és minden élőlényt.

A kutatók szerint a Pashupatastra minden fegyver közül a legfélelmetesebb és legnagyobb erejű szuperfegyver. Csak a Mahábhárata főszereplője, Ardzsuna birtokolhatja ezt a fegyver.

 

Brahmashirsha

 

 

Ez a fegyver a Brahmasta továbbfejlesztett változata. Ennek a segedelmével a használója meteorzáport képes megidézni és zúdítani az ellenségeire.

 

„Egy hatalmas tűzgömbön belül szörnyűséges lángokat lobbantott be. Számos égzengés hallatszott, meteorok ezrei hullottak és minden teremtményt szörnyű rettegés töltött el. Az egész ég úgy tűnt, minta zajjal telt volna meg és tűzlángok borzasztó képét öltötte magára. Az egész föld rengett hegyeivel, vizeivel és fáival egyetemben.”

 

Van, akit ez a leírás az atomrobbanásra emlékeztet.

 

Miután egyszer bevetették ezt a fegyvert, azon a helyen legalább 12 évig még fűszál sem nőtt, eső sem hullott, s mind a fémek, mind a föld mérgezetté vált.

 

The Brahmastra

 

Az Úr, Brahma fegyvere, aki ezt Indra számára hozta létre. A leírása valóban egészen közel áll a modern kor nukleáris fegyvereinek a működéséhez.

Ezt a fegyvert részben arra használták, hogy a silányabb minőségű isteni fegyvereket elpusztítsák, részben arra, hogy elleálljanak azoknak. Tömegét tekintve egy hegynyi súlyú, ugyanakkor szélsebesen tud közlekedni. A Brahmastra kínzó, mint a méreg és erőteljes, mint a tűz.

 

Twashtarastra

 

Modern szóhasználattal élve, ez egy pszichikai fegyver, ami elsősorban az elmére hathat. Legalább is ez derül ki a hatásaiból. A Twashtarastra képes a barátokat egymás ellen fordítani, ugyanakkor képes kibékíteni is őket egymással.

 

Indraaastra

 

Ez az isteni fegyver képes átalakulni az ellenséget megsemmisítő sok-sok rakétává vagy lövedékké.

Az Indaastra Indra fegyvere volt, amely sokszor szerepelt a Mahábhárata háborújában.

 

Trishula

 

Hírdetés

Delhiben, Rangpuriban Shiva tartja a Trisulát. Image Credit: Wikimedia Commons.CC BY-SA 3.0

 

Shiva vagy Siva háromágú szigonyra emlékeztető fegyvere az egyik legveszedelmesebb pusztító eszköz. Erejéről csak annyit említenék, hogy ezzel vágták le Ganésa fejét, aki a hindu panteonnak az egyik legjóindulatúbb istene.

 

Sudarshana csakra

 

A hinduizmus egyik legjelentősebb istenségéhez, az Úr, Vishnuhoz tartozó fegyverről beszélünk.

Maga az eszköz leginkább egy forgó koronghoz hasonlít. Maga a Sudarshana csakra szó a „sokat ígérő látomás korongja” jelentéssel bír és 108 fogazott peremből áll.

A Rigvédában is szerepel Vishnu jelképeként és az idő kerekeként. Lord Vishnuról úgy tartják, hogy ezzel fejezte le Shishupala, Chedi királyát, mert súlyos visszaélést követett el fenséges személyisége ellen.  

 

Vajra/Vadzsra

 

Ez a szanszkrit szó többféle jelentéssel bír. Így jelent villámot és gyémántot is.

Ez a fegyver lényegében egy bot formájú eszköz, bordázott, gömbszerű fejjel. Ez a védikus eső- és viharistenségnek, Indrának a fegyvere.

Leírása olykor kísértetiesen emlékeztet a jelenkori lövedékekre.

 

Varunastra

 

Varua istenséghez, azaz a víz, az eső és az óceánok ősi hindu istenéhez tartozik ez a fegyver, melynek segítségével katasztrofális vízözönöket képes előidézni. Ezt a fegyvert vetették be Agneyastra ellen, ami Agni-nak, a tűz istenének a fegyvere volt.

 

Narayanastra

 

Amikor Visnu Narayana alakot ölt, akkor használja ezt a fegyvert. Úgy írható le, mint egy fegyver, ami halálos lövedékek millióit zúdítja egyszerre az ellenségre. A Narayanastrat az Úr, Krisna, valamint Drona és Aswathama birtokolta.

 

Csupán egyetlen alkalommal vetették be a háborúban. Ha ugyanis valaki másodszor is bevetette volna, akkor a használójának a hadseregét is elpusztította volna.

 

Agneyastra

 

A tűz istene, Agni fegyveréről van szó. Másodpercek alatt képes a robbanás után nagy területet elpusztítani. Ez egy ősi rakétára emlékeztet. Úgy tartották, hogy eme fegyver által előidézett tüzet szinte lehetetlen eloltani.

 

Vasavi Shakti

 

Ezt a fegyvert Indra birtokolja, egyszer kölcsön adta Karna-nak. Hatékonyságáról annyit érdemes megjegyezni, hogy bármi is legyen a célpont, ez a fegyver egészen biztosan elpusztítja.

 

Az istenek fegyverzete tehát eléggé változatos képet mutat. Lehetséges volna, hogy az ősi időkben valóban bevetettek a földönkívüliek vagy maguk az istenek effajta szörnyűséges pusztító fegyvereket? Ha igen, akkor ebből milyen következtetéseket vonhatunk le? Vajon ha visszatérnek egyszer a Földre, újra sor kerülhet efféle összecsapásokra? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolása már jóval túlnyúlik e cikk keretein.

 

A cikket írta és szerkesztette: Száraz György

 

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

Részletes eseménynaptárunkat itt találod: https://napvallas.hu/programnaptar/

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/

Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/

Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/

Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/

Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/

Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ébresztő Táborok https://napvallas.hu/programok/holisztikus-tabor/

Bel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

Ízisz Napjai https://napvallas.hu/programok/izisz-napjai/ 

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

 

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Boldog napot

The post Istenek fegyverzete: A Mahábhárata leghatékonyabb technomágikus fegyverei appeared first on Boldognapot.hu.


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »