Isten éltesse, Alternatív Kapitány!

Isten éltesse, Alternatív Kapitány!

43 éves lett a Liverpool kétezres éveinek meghatározó belső védője, a finn Sami Hyypiä 43 éves lett.

1999-ben, a holland Willem II-től érkezett, 2009-ben a német Bayer Leverkusenbe távozott Sami Hyypiä, a Liverpool kétezres éveinek meghatározó belső védője. A 193 centis óriás közel félezer meccsen szerepelt a Liverpoolban – sokszor csapatkapitányként, ha Steven Gerrard vagy Jamie Carragher nem volt a pályán.

Ian Rush egyszer ezt mondta róla: „Ott a helye a klub történetének legsikeresebb igazolásai között”. Rafa Benítez, a klub akkori menedzsere Hyypiä 2008-as, egyéves szerződéshosszabbításakor azt mondta, a finn jó példát mutat a klub fiatal védőinek, Martin Skrtelnek és Daniel Aggernek. Milyen igaza volt… Nyert FA-kupát (kétszer), Ligakupát (kétszer), szuperkupát (kétszer), Bajnokok Ligáját, UEFA Kupát és Európai Szuperkupát (kétszer) is a Liverpoollal.

Távozását követően Hyypiä a Leverkusenben húzott le két szezont, majd visszavonult – 105 válogatott meccsel a háta mögött. Azóta sem tétlenkedik: volt a finn válogatott másodedzője, vezette a Leverkusent, dolgozott Angliában (Brighton & Hove Albion) és a magyar válogatott pénteki ellenfelénél, Svájcban is (FC Zürich), ám nem tudott maradandót alkotni.

Boldog születésnapot, Sami Hyypiä és nagyobb edzői sikereket, mint az eddigiek!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »