„Isten ajándékai” megint nem fértek a bőrükbe: Damaszkusz repülőterét bombázta Izrael

Izraeli légicsapás érte Damaszkusz nemzetközi repülőterének futópályáit – közölte vasárnap a Sam FM szíriai állami rádió.

A rádió korábbi tájékoztatása szerint robbanások zaját lehetett hallani Mezze és Muadamíja elővárosi kerületekből. A jelentést a nagy-britanniai székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) és az al-Vatan című kormányközeli szíriai lap is megerősítette.

Hírdetés

A menetrendszerinti járatokat át kellett irányítani Aleppóba és Latakiába. A keletkezett károk mértékéről egyelőre nincsenek információk. Az OSDH megjegyezte, hogy az izraeli bombázást azt követően hajtották végre, hogy a damaszkuszi repülőteret alig 30 órája helyezték ismét üzembe.

Az al-Vatan katonai forrásokra hivatkozva felidézte, hogy november 17-én a Golán-fennsík izraeli ellenőrzés alatt álló részéről rakétákkal mértek csapást a szíriai főváros déli részeiben található katonai létesítményekre anyagi károkat okozva. A lap hozzátette, hogy október 22-én az izraeli légierő rakétatámadást mért Damaszkusz és Aleppo repülőtereinek le- és felszállópályáira használhatatlanná téve őket. A "Közel-Kelet egyetlen demokráciájának" akciója során két repülőtéri dolgozó vesztette életét.

(MTI/Reuters nyomán Kuruc.info)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »