Ismét titkos dokumentumokat loptak az NSA-től

Az amerikai kormány megerősítette, hogy még augusztusban letartóztattak egy Harold Martin nevű 51 éves férfit, aki a gyanú szerint több ezer titkos dokumentumot lopott el az amerikai Nemzetbiztonsági Hivataltól. Martin ugyanannak a biztonsági cégnek volt az alkalmazottja, mint Edward Snowden.

A rendőrség több terabájtnyi titkos adathordozót talált a férfi marylandi otthonában, ezek egy része a The New York Times szerint olyan kódokat tartalmazott, amelyekkel külföldi kormányok szervereire lehet betörni.

Az ügy azért is kényes az Obama-kormányzat számára, mert a Snowden-ügy kirobbanása után megszigorították a biztonsági előírásokat. Az azonosításhoz jelenleg például két ember szükséges, így megakadályozható, hogy valaki magányos elkövetőként hazavigye a titkos adatokat.

A hatóságok Harold Martin ügyének kirobbanása után még nem tudták, hogy a férfi egyedül lopta el a dokumentumokat, vagy voltak esetleg társai is. Erre utal legalábbis, hogy a nyomozók arra figyelmeztettek, hogy az ügy nyilvánosságra hozatala veszélyes lehet a nyomozás szempontjából, és fontos bizonyítékok semmisülhetnek meg.

A Politico cikke szerint Martin először mindent tagadott, később azonban beismerte, hogy ő lopta el a dokumentumokat.

(MNO)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »