Ismét tilos a látogatás a királyhelmeci kórházban

Ismét tilos a látogatás a királyhelmeci kórházban

Július 13-tól ismét tilos a látogatás a királyhelmeci kórházban. Az egészségügyi intézmény főbejáratánál újra elkezdték a beérkezők ellenőrzését. Mindenki lázát megmérik és felveszik az adataikat is. Egyesek szerint egy újabb koronavírussal fertőzött páciens miatt vezették be a korlátozást, a kórház igazgatósága ezt azonban nem erősítette meg szerkesztőségünknek.

Ahogy azt Hencel Klára, a királyhelmeci kórház és rendelőintézet igazgatója szerkesztőségünknek elmondta, az intézményben július 13-tól van érvényben a látogatási tilalom. „Azt, hogy a kórházat miért kellett ideiglenesen bezárnunk a látogatók előtt, sajnos nem konkretizálhatom. Nem mi döntöttünk így, a tőketerebesi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚZV) hozta meg a döntést. Azt, hogy volt-e  koronavírusos fertőzött a kórházban vagy sem, nem tudom megerősíteni. Mivel egyébként is olyan időszakban vagyunk, amikor az emberek többsége szabadságon van, nem árt az óvatosság. Mi ismét megkezdtük az alkalmazottaink tesztelését. Eddig nagyjából nyolcvan kórházi dolgozó esett át rajta, örömmel mondhatom, hogy mindegyik teszt negatív volt” – nyilatkozta lapunknak az igazgató. Tegnapi látogatásunk során minden egyes embert leellenőriztek a kórház főbejáratánál. Az ellenőrzést a városi önkormányzat alatt működő polgári rendvédelmi szolgálat (MOPS) alkalmazottja végezték. Mindenki testhőmérsékletét lemérték, a kórház egyik alkalmazottja pedig feljegyezte a kórházba érkezők adatait. 

„Nem szeretnénk pánikot kelteni, inkább elővigyázatosak vagyunk. A kórház előtti parkolóban hétfőnként újra beindul a tesztelés, csakúgy mint korábban, a szolgálgatást most is a Synlab laboratórium munkatársai végzik. A tesztelést a háziorvos ajánlására vagy saját kérésre hajtják végre, egy teszt elvégzése 68 euróba kerül” – tette hozzá Hencel Klára.

Hírdetés

A kórház vezetése a tegnapi nap folyamán újabb tárgyalásokat tartott a közegészségügyi hivatal alkalmazottaival

Mivel a kórház igazgatója nem konkretizálta a hétfőn bevezetett óvintézkedések okát, és a közegészségügyi hivataltól sem kaptunk lapzártáig választ, Pataky Károlynak, a város főpolgármesterének néhány nappal ezelőtti közleményét figyelembe véve sokan szkeptikusan tekinthetnek a kialakult helyzetre.

„Nem hivatalos információink szerint újabb koronavírussal fertőzöttet regisztráltak Királyhelmecen. A múlt hét folyamán egy külföldről hazaérkezett polgárunk pozitívan lett tesztelve. Felhívjuk azon lakosaink figyelmét, akik olyan országokból térnek haza, ahol ismét növekszik a koronavírussal fertőzöttek száma, haladéktalanul értesítsék erről a regionális tisztiorvost és a körzeti orvosukat. Az érintetteket arra kérjük, hogy tegyenek eleget kötelességeiknek és felelősségteljesen tartsák be a biztonsági előírásokat“ – számolt be a közösségi portálokon a lakosoknak a város polgármestere.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »