Ismét teljes a Honvédség Gripen-flottája

Megjavították a tavalyi balesetben megsérült gépet, így ismét teljes a Magyar Honvédség Gripen-flottája – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.

A baleset 2015. június 10-én történt az egyik futómű rendellenes működése miatt, egy kiképzési repülés során. Mint kiemelték: "a repülőgép pilótája kiemelkedő helytállással, saját testi épségének kockáztatása mellett végzett kényszerleszállást".

Hírdetés

Simicskó István honvédelmi miniszter az év elején tett ígéretet arra, hogy idén ismét teljessé válik a Magyar Honvédség Gripen-flottája. A Magyar Honvédség 30-as oldalszámú JAS 39 C Gripen repülőgépe a helyreállítás után pénteken kora délután érkezett vissza a kecskeméti repülőbázisra. Ezzel ismét 14 harcászati repülőgép látja el Magyarország légtérvédelmi feladatait.

Felidézték továbbá, hogy a Magyar Honvédség harcászati repülő erői számos szövetségesi gyakorlaton és műveleti feladatban bizonyították rátermettségüket és vívtak ki elismerést. A Gripen repülőgépek akár több évtizedig is meghatározó elemei lesznek a Magyar Honvédség repülő erőinek – írta a HM közleményében.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »