Ismét támadás érte a Jobbik Facebook-oldalát

Ismét támadás érte a Jobbik Facebook-oldalát

Január 31-én Vona Gábor Facebook-oldalát támadták meg. Akkor egy összehangolt akció keretében több ezer külföldi álprofil kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát.

Vasárnap délután 15 óra körül ez megismétlődött, több poszt alá érkezett komment tucatnyi külföldi álprofilról a Jobbik központi oldalára.

“Láthatóan nem valós profilok voltak és néhány perc alatt ugyanolyan tartalmú kommentet helyezték el a posztok alatt.” 

Hírdetés

A párt közleménye szerint a támadás célja kettős lehetett: azt a képet kelteni, hogy nem magyar kedvelő, követői vannak az oldalnak, másrészről több arab troll is volt, mely a Fidesz Jobbik-ellenes kommunikációjába illeszkedik. Az előre megtervezett és szervezett jellegére utal az is, hogy az eset után szinte azonnal megjelentek a kommentekről készült képernyőképek a Jobbik lejáratására szakosodott, szélsőséges és kormánypárti Facebook-oldalakon.

Kormányközeliségükre bizonyíték, hogy az oldalakat üzemeltető Bede Zsolt facebook-os borítóképén Orbán Viktorral közösen látható és a Magyar Idők mai számában nyilvánosan is elismerte, hogy a korrupt Fidesz-kormányt támogatják – áll a közleményben.

A Jobbik munkatársai a kommenteket törölték, a külföldi álprofilokat pedig tiltották. Ez azonban csak átmeneti megoldást nyújt hiszen a jelentős anyagi erőforrással bíró kormányhű szervezetek viszonylag olcsón tudnak álprofilokat és botokat vásárolni a dark web-en, aktivitásuk az internet szürke zónájában az év eleje óta csak erősödik. Hasonló vagy durvább támadásokkal számolnak tehát a választásokig hátralévő két hétben, melyek következő célpontjai a párt információi szerint a kormánykritikus médiumok lehetnek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »