Ismét "szabad" a vasárnap

Ismét "szabad" a vasárnap

Hamarosan ismét nyitva lehetnek a boltok vasárnap, a kormány ugyanis a pihenőnapi munka tilalmáról szóló törvény visszavonását javasolja.

Ezt a Miniszterelnöki Kabinetet vezető miniszter jeletnette be nem sokkal dél előtt. Rogán Antal azt mondta: a kormány a sürgősségi szavazást kezdeményez, azaz akár már holnap döntés születhet a Parlamentben.

A vasárnapi munkavégzés tilalmára vonatkozó törvény visszavonását javasolja a kormány – jelentette be néhány perccel dél előtt Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta: a vasárnapi pihenőnap beváltotta a hozzá fűzött célkitűzéseket: nem esett vissza, sőt, nőtt a forgalom a kiskereskedelemben, és senkit sem lehetett akarata ellene munkára kényszeríteni.

Rogán Antal azonban hozzátette: amikor döntöttek azt is figyelembe vették, hogyan gondolkodnak az emberek. Mint mondta: nagy vihart kavart az elmúlt egy évben a vasárnapi boltzár, nem sikerült ennek hasznosságáról meggyőzni az embereket, ezért nem lenne értelme ebben a kérdésben népszavazást tartani.

 

Azért sem lenne jó egy népszavazás ebben a kérdésben, mert – ahogy a miniszter fogalmazott – sokkal fontosabb ügyek vannak jelenleg terítéken az unóban. Például hogy kikkel kell majd együtt élnünk. Rogán Antal azt mondta: a vasárnapi munkavégzés tilalmára vonatkozó törvény visszavonásáról már holnap dönthet az országgyűlés.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »