Ismét sokan mérgesek: új autót vettünk, de már hónapok óta nem használhatjuk!

Ismét sokan mérgesek: új autót vettünk, de már hónapok óta nem használhatjuk!

Azok az autósok, akik az elmúlt hónapokban új autót vásároltak, kétségbe vannak esve. Az új rendszámtáblákra való várakozás végeláthatatlan, és a lakossági panaszok egyre gyűlnek.

Az év eleje óta sok szlovákiai szembesült azzal a problémával, hogy új autót vettek de hónapokig nem használhatták őket. Sokan a közösségi médián kezdtek panaszkodni. „Nincsenek illúzióim ezzel a kormánnyal kapcsolatban, de két hónapot várni egy rendszámtáblára? Már közlekedési rendszámuk sincs, mert azok, akik egy hónapja vásároltak új autót, még nem adták vissza. Ez normális? Az autómból élek, hatalmas összegeket fizettem érte, és nem használhatom, mert ez a nagyszerű állam megint csődöt mond. Szégyen!” – írta egy dühös felhasználó.

A rendszámtáblákkal kapcsolatos problémák a belügyminisztérium szerint az új szállító számlájára írhatók. „A kialakult helyzet az elhúzódó beszerzési folyamatok miatt történt, ezt egy harmadik fél akadályozó intézkedései okozták. Általában a pályázati eljárásból kikerülő beszállítónak több hónapos felfutási idő jár. A fent említett okok miatt a közbeszerzési eljárásból kikerült új szolgáltatónak azonban nem állt rendelkezésére ez az időtartam” – mondta Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

Hírdetés

Az eredeti beszállítóval kötött szerződés 2021-ben lejárt, a belügyminisztérium az új szolgáltatóval kötött megállapodás alkalmával közölte, hogy a kezdeti szakaszban késni fognak a választott adatokat tartalmazó táblák.

A rendőrség azonban természetesen ilyen kérések esetén is engedélyezte a jármű közúti közlekedésben való használatát – a kérelmezőknek klasszikus rendszámtáblákat adtak ki. Mindent megtettünk, amit a törvény lehetővé tesz, hogy a járművezetők használhassák autóikat a közúti forgalomban” – tájékoztatott Eliášová.

Meddig kell még várni a rendszámtáblákra? Válasz a galériában!

(pluska)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »