Ismét sikkesek a „nagymamaruhák”

Ismét sikkesek a „nagymamaruhák”

Az idei őszi-téli szezonban egy ideje nem divatos trendek és darabok kerülnek előtérbe. A most divatossá váló színek, formák és anyagok természetesen nem újak, hanem inkább régebbi irányzatok újragondolásai.

w divat_b

Gombos klasszikusok, rózsaszínek

Ilyen például a hosszú bőrkabát, hiszen az idei divatban a rövid, vagány motorosdzsekiket a hosszabb fazonú, övvel ellátott, gombos klasszikusok váltják. Ebben a szezonban a bőrkabát nemcsak feketében, de barna, bézs és lakkbőr formában is divatos lesz – olvasható a Dívány.hu összeállításában. Ralph Lauren és a Lacoste kollekciójában az látható, hogy a kabátot nemcsak szoknyával, de akár melegítőnadrággal is viselhetjük.

A szezon egyik slágerszíne a rózsaszín lesz, a romantikus árnyalatot általában a tavaszi-nyári szezonra szokták tartogatni a divatházak, de ezúttal csavartak rajta egyet, és beépítették az őszi kollekcióikba. A lányos szín pedig kifejezetten jól mutat más rózsaszín árnyalatokkal, de pirossal, zölddel, szürkével, valamint barnával is. A friss kollekciókat nézve kiderül, hogy nem megy ki divatból a kockás, a népszerű mintát a csíkos mellett jó ideje divatban tartják a divatházak, a flanelingnél letisztultabb és elegánsabb formában jelenik meg az utcai divatban. Menőnek számítanak továbbá az iskoláslányos és a vadnyugatos ihletésű kockás darabok is a szezonban.

Vállvillantós vagy egyvállas fazon

Az elemzők és divatszakemberek már a nyári szezon közepén jelezték, hogy az ejtett vállú ruhák ugyancsak népszerűvé váltak az utóbbi időben. Ezért a fazont garantáltan divatban tartják majd a következő hónapokban is, így ősszel is gyakran feltűnnek majd az üzeletekben az aszimmetrikus és vállvillantós szerelések, féloldalas, magasított nyakú pulóverek.

Bármi, ami bársonyból van

Az előkelő, puha anyag, a bársony a hasított bőrt és a velúrt váltja a sorban a divatházaknál, és gyakorlatilag minden formában menőnek számít a nadrágkosztümtől a játszós nadrágon át az egyrészes ruhákig. A hetvenes évek stílusát idézik a nadrágkosztümök, amelyeket nemcsak a hippi stílust kedvelők tartanak majd divatosnak ebben a szezonban. A kötényruha is menőnek fog számítani, az iskoláslányfazon a megszokottnál kreatívabb és elegánsabb formában jelenik meg az idei divatban. A modernizált kötényruha alatt bármit viselhetünk, legyen az lezser blúz vagy garbó. A térdig érő, V-nyakkivágású kötényruhák is megjelennek a divatházak új kollekcióiban.

Masnik, szalagok

A trendet Hedi Slimane francia fotográfus és divattervező hozta divatba pár évvel ezelőtt, de az egyszerű és nőies kiegészítőt több divattervező is felkapta és alkalmazta az idei szezon kollekcióihoz. Egyébként számos formában jelen van a trend, nemcsak bársonymasnit és selyemkendőt köthetünk a nyakunkba, de menőnek számít a fej- és nyakkendő újraértelmezése is, így divatban marad a klasszikus elegancia.

Metálfényes ruhák

Az ezüst és arany ruhákat idén már nemcsak a karácsonyi szezonban illik elővenni, mivel a divatházak szerint bármikor viselhetjük a fényes cuccokat, amikor csak kedvünk tartja. Nyilván azért nem sokan állítanának be munkahelyükre tetőtől talpig ezüstben, így be lehet csempészni az összhatásba a metálos fényű kiegészítőket. Így visszafogottabb fémes fényű darabok is beilleszthetőek a ruhatárba, menőnek számítanak például a fémsarokkal ellátott csizmák, illetve az ezüst és arany hímzéssel ellátott blúzok és rakott szoknyák is a szezonban.

Rejtett X-ek, nagymamáink divatja

A nyári szezonból már ismert X-minták felbukkanak a téli ruhákon is, és jól mutathatnak a meleg, kötött anyagokon és gyapjúpulóvereken is. Tavaly a Chanelnek köszönhetően divatba jöttek a kényelmes „nagymamasarkú” cipők, 2016-ra pedig ez tovább fokozódott. Így szinte bármit kiemelhetünk a nagymama ruhásszekrényéből a sapkától a szoknyán át a szőrmekabátig, egyikkel sem nyúlhatunk mellé a szezonban.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »