Ismét reptéri tolvajokat fogott a rendőrség

Ismét reptéri tolvajokat fogott az Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI). A két rakodómunkás még januárban lopott gyűrűt, órát és parfümöt. A nyomozók az érintett járatok rakodási körülményeinek vizsgálták, s így jutottak el a repülőtéren dolgozó munkáshoz. A házkutatások során megtalálták az ellopott értékeket, valamint további – vélhetően szintén bűncselekményekből származó – tárgyakat is. A két feltételezett elkövetőt előállították és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki – írja a police.hu.

Még Január 19-én kezdődött minden, amikor a budapesti dél-koreai nagykövetség egy Facebook-posztjában arra hívta fel a figyelmet a Liszt Ferenc fosztogatják a poggyászokat. Aztán jött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy soron kívüli ellenőrzése, de az sem vezetett semmire.

Végül a magyar teniszező, Babos Tímea posztja kellet, hogy komolyabbra forduljon az ügy. – Mire megérkeztem Dohába, a táskám nyitva volt. Szétszabdalták, és kiloptak belőle pár dolgomat. És vajon honnan indultam? Budapestről – írta ki a sportoló Facebook-oldalára. Akinek szinte azonnal megkerültek az a dolgai.

Repülőtéri forrásaink szerint a csomagkifosztások közkedvelt célpontjai a Budapest és valamelyik nyugat-európai nagyváros között közlekedő járatok. Ugyanakor, sem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA), sem a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó vállalkozások, de még a hatóságok sem tudnak hatékonyan fellépni a feladott csomagok kifosztása ellen, ráadásul a visszaéléseknek kedvez a krónikus munkaerőhiány is – derült ki a repülőtéri üzemet jól ismerő forrásaink elmondásaiból.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »