Ismét rendőröket öltek meg Amerikában

Ismét rendőröket öltek meg Amerikában

Több rendőrre rálőttek a Louisiana szövetségi állambeli Baton Rouge-ban vasárnap reggel, hárman életüket vesztették – mondta a város polgármestere az NBC televíziónak nyilatkozva. A tettest vagy tetteseket a rendőrség még üldözi.

Baton Rouge_rendor5_b

Értesülések szerint a helyi rendőrkapitány helyetteseire is rálőttek. A támadók közül eggyel végeztek – mondta el L. Jean McKneely rendőrségi szóvivő. McKneely hozzátette, hogy egy vagy több fegyveresnek sikerült elmenekülnie. A helyieket arra kérték, hogy tárcsázzák a segélyhívót, ha bármi gyanúsat észlelnek a környéken.

A CBS News hírtelevízió közlése szerint a fegyveres támadó a 29 éves Gavin Eugene Long volt. Értesülések szerint a férfi korábban az amerikai tengerészgyalogságban szolgált. Az afroamerikai Long Missouri állam legnagyobb városának, Kansas Citynek a lakosa volt. A CBS szerint vasárnap töltötte be 29. évét. A CNN amerikai hírcsatorna honlapján azt írta: a rendőrséget értesítették, hogy egy gyanús személy sétál az Airline Highway-en gépkarabéllyal a vállán. Amikor a rendőrök kiérkeztek a megadott helyszínre, tüzet nyitott rájuk.

Múlt héten a Baton Rouge-i rendőrség három embert tartóztatott le, miután kiderült, hogy helyi rendőrök meggyilkolására készültek. Egy héttel korábban pedig hatalmas tüntetések zajlottak Baton Rouge-ban és több más helyszínen a rendőri túlkapások miatt, miután a helyi egyenruhások közvetlen közelből lelőttek egy 37 éves, ötgyerekes afroamerikai férfit, Alton Sterlinget. Barack Obama amerikai elnök a támadással kapcsolatban mondott beszédében az egységre szólított fel. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »