Ismét őrtűzgyújtásra hívja a székelyeket az SZNT

Ismét őrtűzgyújtásra hívja a székelyeket az SZNT

Közös imára és őrtűzgyújtásra hívja a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) október utolsó vasárnapján a nagyvilág keresztény magyar gyülekezeteit. Október 27-én a templomainkban imádkozzunk Székelyföld autonómiájáért és azért az egységes és rendíthetetlen hitért, hogy képesek legyünk kivívni Székelyföld területi autonómiáját – hívja fel a figyelmet a már rendhagyónak számító kezdeményezésére a szervezet.

Kép: Veres Nándor, szekelyhon.ro

Az őrtűzgyújtás mellett az SZNT az polgári kezdeményezése melletti aláírásgyűjtésre is ráirányítja a figyelmet. 

Hírdetés

Közleményben írják, ez az év a Székely Nemzeti Tanács által indított polgári kezdeményezés éve is, amelyben 2020. május 7-éig egymillió aláírást kell összegyűjteniük az Európai Unió legkevesebb hét országából a kezdeményezés sikeréért. 

„Ez a sikeres aláírásgyűjtés alapozhatja meg a nemzeti régiók európai együttműködését egy új hullámot adva az etnoregionális mozgalmaknak. Székelyföld Autonómiájának Napja egyben egy lehetőség, hogy új lendületet vegyen az aláírások gyűjtése, hogy több tízezerre, százezerre emeljük a székelyföldi támogatók számát – fogalmaznak.

„A közös imádkozást október 27-én, vasárnap 17 óra 30 perckor kövesse a lármafák, őrtüzek fellobbanása Székelyföld minden településén. Ennek érdekében azzal a kéréssel fordulunk az egyházi gyülekezetekhez, a helyi önkormányzatokhoz, civil szervezetekhez, közbirtokosságokhoz, vállalkozásokhoz, hogy a fent jelzett időben lármafák, máglyák, fáklyák, gyertyák ezreivel tegyék közösségi élménnyé Székelyföld Autonómiájának Napját – olvasható a felhívásban.

Mint írják, tudatosítani kell a fiatal nemzedékben, hogy a székely önrendelkezés ügye magyar nemzeti ügy. „A nemzeti régiók európai összefogása és az a szerep, amelyet ebben az összefogásban Székelyföld betölthet, Európai szintű méltó válasz a román hatóságok Székelyföld létezését is tagadó magatartására. Legyünk minél többen, és biztassuk egymást is, hogy írjuk alá a polgári kezdeményezést akár papír alapon az egyes helyszíneken, akár elektronikusan. Székelyföldért megmozgatjuk Európát! – zárul az Izsák Balázs, a a Székely Nemzeti Tanács elnöke által aláírt dokumentum.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »