Ismét nyert a Puskás Akadémia, az élre állt a köbölkúti edző csapata

Ismét nyert a Puskás Akadémia, az élre állt a köbölkúti edző csapata

Folytatta remek győzelmi sorozatát a köbölkúti Hornyák Zsolt edzette Puskás Akadémia, miután hazai pályán sorozatban ötödik győzelmét is megszerezte a felcsúti együttes az szebb napokat is átélt Újpest ellen. A Puskás Akadémia ezzel pedig ideiglenes a tabella élére állt a vasárnapi Kisvárda- Ferencváros rangadóig biztosan.

Remek formában várhatta a Puskás Akadémia az Újpest elleni szombat esti rangadót, a lila-fehérek sereghajtóként érkeztek a Pancho Arénába.

A köbölkúti Hornyák Zsolt vezette felcsúti együttes egy esetleges győzelemmel a tabella élére ugorhatott. A találkozó első félórája eseménydúsan telt, elsőként a lila-fehérek előtt akadtak lehetőségek Kone és Beridze azonban nem tudta gólra váltani helyzetét. A Puskás először Gera révén veszélyeztetett, de a hazaiak játékosa mellé lőtt. A folytatásban is az Újpest játszott veszélyesebben, az első negyedóra végén Beridze szerezhette volna meg a vezetést a vendégeknek, de mellé lőtt. Hornyák Zsolt nem volt elégedett csapata első félórában mutatott játékával és folyamatosan adta az utasítást játékosainak.

Az első félidő utolsó negyedórájára a hazaiak feljavultak és átvették az irányítást, ami helyzetekben is megmutatkozott. A 36. percben egy hazai labdaszerzést követően Baluta került nagy ziccerbe, de a vendégek kapus nagy bravúrral hárított. Az első félidő utolsó perceiben ismét az Újpest hálóőrének akadt dolga, miután Kozák nagy ziccerénél is bravúrt mutatott be Banai, így a szünet előtt a lila-fehérek nem kerültek hátrányba.

Ami késik, az nem múlik, gondolták a hazai játékosok és a második félidő elején szinte azonnal is előnybe kerültek a felcsútiak.

Egy szép akció révén Plšek kanyarította középre a labdát, amit Kozák fejelt le az érkező Balutának, aki megszerezte a hazaiaknak a vezetést, itt már Banai is tehetetlen volt. A hazai vezető gól után a vendégek percei következtek és Markek remek védéseinek köszönhetően elmaradt az újpesti egyenlítés. A felcsútiak hálóőre előbb Csongvai szabadrúgását hatástalanította majd Kastrati közeli kísérleténél védett nagyot. A 62. percben egy újabb újpesti lehetőségnél is a hazaiak kapusának volt nagy bravúrra szüksége, miután Tallo próbálkozását a kapufára tolta.

Az utolsó negyedórában több alkalommal is lezárhatta volna a mérkőzést a Puskás Akadémia, a 74. percben Baluta beadása után Corbu lőtt fölé. A mérkőzést végül a 90. percben zárta le a hazai együttes, miután Mark szabálytalankodott a tizenhatoson belül Balutával szemben, amiért járt a büntető a hazaiaknak. A megítélt tizenegyest pedig Kozák gólra is váltotta, eldöntve ezzel a három pont sorsát. A ráadás perceiben a lila-fehérek is büntetőhöz jutottak a 97. percben, amit Beridez gólra váltott, így végül a felcsútiak 2-1-re győztek le a sereghajtó Újpestet.

Hírdetés

A köbölkúti Hornyák Zsolt csapata ezzel sorozatban ötödik győzelmét aratta és ideiglenesen megelőzte a Kisvárda és Fradi kettősét a tabellán.

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-1 (0-0) Gólszerzők: Baluta (49.), Kozák (91., 11-esből), illetve Beridze (98., 11-esből)

A forduló további eredményei:

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 2-1 (1-1) Gólszerzők: Drazic (18.), Jurina (72.), illetve Sajbán (44.)

Debreceni VSC-Budapest Honvéd 5-3 (1-3) Gólszerzők: Dzsudzsák (36. – 11-esből, 58.), Ugrai (56.), Deslandes (67.), Németh K. (70.), illetve Lukic (25., 11-esből), Bőle (28., 45+1.)

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »