Ismét nemzetközi díjat nyert a még csak épülő Magyar Zene Háza

Ismét nemzetközi díjat nyert a még csak épülő Magyar Zene Háza

Egy év múlva nyithatja meg kapuit a városligeti intézmény, 13 méter magas homlokzati üvegfala már kész.

A világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése díját nyerte el a Liget Budapest projekt keretében épülő Magyar Zene Háza a világ egyik legrangosabb zenei-szakmai találkozójának megmérettetésén – közölte a Városliget Zrt. vezérigazgatója, Gyorgyevics Benedek.

“Nem először méretik meg a Magyar Zene Háza a nemzetközi közvélemény előtt, emlékezhetnek rá, az ingatlanszakma 2019-ben az épületet az International Property Awardon a világ legjobb középületének választotta, mely hatalmas elismerés a japán építésznek és a magyar partnereknek, tervezőknek és kivitelezőknek” – fogalmazott a vezérigazgató.

Hírdetés

Idén azonban továbbléptek, már nem csak az épületet vették észre, hanem a benne rejlő “csodát, tartalmat, a magyar zenét is” – folytatta, utalva a Music City Awards-on szerdán elnyert díjra.

“A tíz esztendős nemzetközi kezdeményezés nagyon széles körű zsűrivel dolgozik, ilyen körülmények között utasított maga mögé világszínvonalú szakmai projekteket a Magyar Zene Háza.”

Hogy mikor láthatja a nagyközönség az épületet a Hungexpo elbontott, városligeti épületeinek helyén, arról elmondta, már szerkezetkész az épület, a 13 méter magas üveg homlokzat is a helyén van már, jövő ősszel-télen nyílhat meg a nagyközönség számára. Benne kiállítóterek, hangdóm, koncertterem, zenei foglalkoztató, gyermekmúzeum, kutatószobák is lesznek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »