Ismét munkához látott a Civil Választási Bizottság

Ismét munkához látott a Civil Választási Bizottság

2019-hez hasonlóan 2021-ben is pártok és civil szervezetek együttműködésével valósul meg az előválasztás. A fővárosi folyamatban részt vevő civil csoportok mellett új szervezetek bevonásával alakult meg a Civil Választási Bizottság.

A hat ellenzéki párt vasárnapi bejelentése nyomán végleg eldőlt, hogy mind a 106 választókörzetben lesznek előválasztások. A Civil Választási Bizottság (CVB) az előválasztást szervező hat párttal együttműködve eredetileg a 2019-es budapesti előválasztások megszervezése érdekében jött létre, azonban a a 2021-es ellenzéki előválasztást is ők fogják lebonyolítani – jelentették be a keddi sajtótájékoztatójukon.

A CVB tagsága olyan természetes és jogi személyekből áll, akik előválasztásokon jelöltként vagy jelölő szervezetként nem vesznek részt.

Hírdetés

Mint azt jelezték, a Civil Választási Bizottság célja, hogy független, pártatlan, az előválasztásokat elősegítő és ellenőrző intézményként növelje az előválasztás intézményébe vetett közbizalmat. Célja továbbá maximalizálni a folyamatban való részvételt, garantálni az átláthatóságot a szavazók számára és esélyegyenlőséget biztosítani a jelöltek között.

A Civil Választási Bizottság elnöke Magyar György.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »