Ismét megrendezik a Felvidéki Ministráns Olimpiát

Ismét megrendezik a Felvidéki Ministráns Olimpiát

Tizedik alkalommal rendezi meg a Jópásztor Alapítvány és a Pázmaneum Polgári Társulás a felvidéki ministránsok részére azt a találkozót, melyre augusztus 11. és 14. között kerül sor Szőgyénben.

Farkas Zsolt atya, a Jópásztor Alapítvány elnöke, a Pázmaneum elnökségi tagja, a szőgyéni római katolikus egyházközség plébánosa és segítői szervezik meg a már hagyományos találkozót, melyet tavaly a vírus okozta korlátozás egynapos együttlétre szűkített.
Az idei olimpia helyszíne a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola épülete és udvara lesz.

„Hiányozni fog Karaffa János atya, aki mindig lelkes szervezője volt a ministránsok olimpiájának, és az ő emléke is kötelez bennünket arra, hogy a legjobb tehetségünk szerint rendezzük meg a fiúknak ezt a találkozót. János atya mindig szívén viselte a ministránsok munkáját, folyamatosan imádkozott értük és megtett minden tőle lehetőt, hogy érezzék az Úr asztalánál végzett szolgálatukért járó nagyrabecsülést” – mondta el Zsolt atya.

A fizikai teljesítményen kívül a csapatok szellemi képességeit is értékelik, mégpedig két kategóriában, a sakkban és a ministráns tudáspróbában, amelynek részleteiről a jelentkezés regisztrálása után további információkat kapnak a résztvevők.

Hírdetés

A szervezők arra buzdítják a lelkiatyákat és a szülőket, hogy az egyházközségekben szolgáló ministránsok egész évi munkájuk jutalmaként vehessenek részt a találkozón.

Jelentkezni július 30-ig lehet, elektronikusan az [email protected] e-mail címen, vagy a 0904 942 790-es telefonszámon. Az elérhetőségeken szívesen válaszolnak a rendezvénnyel kapcsolatos kérdésekre.

Az olimpia részletes programját, illetve az egyéb tudnivalókat a jelentkezés regisztrálása után elektronikusan postázzák. Az érdeklődők figyelmébe ajánlják az alábbi honlapot, amelyre folyamatosan töltik fel az aktuális információkat. Megtekinthetők itt a sportszabályok, valamint képek, videók az előző olimpiákról.

A szervezők remélik, hogy ez a nyári program, miként minden évben, most is nagy érdeklődést vált ki a ministránsok körében.

(Berényi Kornélia/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »