Ismét Magyarország kritizálása volt terítéken Brüsszelben

Ismét Magyarország kritizálása volt terítéken Brüsszelben

Mi szeretjük saját hazánkat és nem fogjuk átadni azt másoknak – ezt mondta a külgazdasági és külügyminiszter azután, hogy kedden megint a bevándorlás támogatása és ezzel együtt Magyarország kritizálása volt terítéken Brüsszelben. Ismét több bevándorláspárti képviselő is azt hangoztatta, hogy a migrációt egy lehetőség, amit nem megállítani, hanem menedzselni kell. Szijjártó Péter azt mondta: mindez ellentétes a magyar emberek érdekével, ezért a kormány ez továbbra is elutasítja – hangzott el az M1 Híradójában.

Egymás után szólaltak fel kedden az Európai Parlamentben azok a baloldali képviselők, akik bevándorláspárti politikát folytatnak.

„Ha bármit is tanultunk az elmúlt időszakból, az az, hogy az emberi mobilitást nem lehet megállítani vagy erőszakkal megakadályozni, hanem globálisan menedzselni kell – fogalmazott Tanja Fajon, a szlovének egyik EP képviselője.

„Az egész világon létező 258 millió nemzetközi migráns közül 60 millió Európában van. A kontinensek népességéhez képest tehát itt a legmagasabb az arány, mert az európaiak a legmobilabbak, ami természetes – erről pedig már Marie-Christine Vergiat francia baloldali képviselő beszélt, aki hozzátette, az európaiak ezzel is azt mutatják meg, hogy a migráció egy lehetőség.

Magyarországra is utalást tettek

Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációsügyi biztos beszédében Magyarországra is utalást tett. Szerinte ugyanis határozott és egységes Európai Unióra van szükség, amely közös álláspontot képvisel az ENSZ készülő migrációs egyezményéről szóló tárgyalásokon, de mint fogalmazott, a tagállamok egyike sajnálatos módon megbontotta az egységet. Hozzátette, hogy az ENSZ migrációs csomagja eredményesen segítené az emberi mobilitás irányítását.

„Brüsszel és az ENSZ ugyanazt akarják”

Hírdetés

„Visszautasítjuk azt, hogy a migrációnak csak pozitív hatásai lennének, mert akkor kérdezem én, hogyan lehet az, hogy az elmúlt két évben Európában 330-an haltak meg azokban a terrortámadásokban, amelyeket migrációs hátterű személyek követtek el?” – mondta el Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter szerint mindaz, ami a keddi európai parlamenti vitában kirajzolódott, ellentétes Magyarország és a magyar emberek érdekével. Szijjártó Péter azt is mondta, az európai parlamenti vita is világosan mutatja, hogy Brüsszel és az ENSZ ugyanazt akarják, hogy illegális bevándorlók jöjjenek Európába.

A magyar választás után érdekesen alakulnak az európai fejlemények

A miniszter emlékeztetett, a magyar választás után érdekesen alakulnak az európai fejlemények. Beszédesek például a múlt vasárnapi választásokra érkező brüsszeli reakciók, vagy az Európai Parlament LIBE bizottságának Magyarországgal szembeni eljárása is.

Hétfőn pedig ismét zárt ajtók mögött fogadták Brüsszelben Soros Györgyöt. Végül pedig az Európai Parlament plenáris ülésén kedden az ENSZ globális migrációs kompaktja volt terítéken, ahol a baloldali képviselők szokásos módon a magyar migrációs politikát bírálták.

A külgazdasági és külügyminiszter beszélt arról is, hogy Magyarország a népesedési és munkaerőpiaci kihívásokat a magyar emberekkel és a magyar családokkal fogja megoldani. A kormány több magyar gyereket és több magyar családot szeretne nem pedig több migránst. Szijjártó Péter úgy fogalmazott, mi szeretjük a saját hazánkat és nem fogjuk átadni azt másoknak.

forrás: M1 Híradó / hirado.hu

The post Ismét Magyarország kritizálása volt terítéken Brüsszelben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »