Ismét lefelé fordultak a részvénymutatók

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 822,17 pontos, 2,07 százalékos csökkenéssel, 38 875,93 ponton zárt csütörtökön.

Nem tartott sokáig az szerdai hurráoptimizmus a részvénypiacokon, csütörtökön már világszerte estek az indexek, noha intenzitásban nem volt hasonlítható a hétfői zuhanáshoz. Itthon

a BUX átlagos, 12 milliárd forintos forgalomban 2,1 százalékot esett.

Hírdetés

A vezető papírok gyengén teljesítettek,

Az Appeninn viszont kiugróan teljesített, 15 százalékos limittel emelkedett arra a hírre, hogy a társaság új ingatlanokat vásárol.

A tengerentúlon is zuhanással indítottak a börzék, 18 óra körül a vezető indexek már több mint 1 százalékos mínuszban jártak, az S&P 500 VIX indexe 2,5 éves csúcsra ért. Az államkötvény-hozamok Európa-szerte és az Egyesült államokban is emelkedtek. A hozamemelkedés hátterében egyrészt az áll, a Bank of England meredekebb kamatpályát valószínűsített a korábbinál, másrészt mert az Atlanti Óceán mindkét oldalán nőhetnek a kormányzati kiadások. Németországban ugyanis tegnap eldőlt: a költéspárti szociáldemokraták kapják a pénzügyminisztériumi bársonyszéket, Amerikában pedig a kormányzat egy kiadásnövelő programot fogadott el.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »