Ismét közös fesztivált rendez Komárom és Révkomárom

Ismét közös fesztivált rendez Komárom és Révkomárom

Komárom és Révkomárom 25. alkalommal megrendezett közös fesztiválján magyar és szlovákiai előadók mellett alternatív együttesek is fellépnek, új darabot mutat be a Magyar Lovas Színház és a Magyarock Dalszínház, valamint közös futóversenyt és kötélhúzást rendeznek az Erzsébet hídon – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján a két város polgármestere.

 

 

 

Molnár Attila szólt arról, hogy a negyed évszád alatt városaikban felnőtt egy olyan generáció, amelynek a Komáromi Napok a hagyományokhoz való ragaszkodást, egyben a folytonos megújulást is jelenti.
 

Stubendek László a sajtótájékoztatón elmondta, hogy “A két város még 1992-ben döntött a Komáromi Napok szervezése mellett. Az ünnepség ahhoz az 1849. árpilis 26-i eseményhez kötődik, amikor is az egyesített magyar haderők visszaverték az osztrákok létszámfölényes támadását.”

 

 

Az április 26-én kezdődő rendezvénysorozat programjai a komáromi Jókai ligetben és révkomáromi Klapka téren zajlanak. Komáromban fellép mások mellett az Edda Művek, Keresztes Ildikó, a P. Mobil és a Neoton.
 

A Kisszínpadon alternatív formációk játszanak, mint a Hősök, a Kelemen Kabátban, a Mystery Gang, a Firkin és a Children of Distance. A Borudvarban dzsessz, folk és népzene várja a közönséget. Az esemény kísérőrendezvénye a Monostori erődben zajló Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét.
 

Révkomáromban koncertet ad Charlie, a Csík Zenekar, valamint Petra Brönerová és együttese. A helyi formációk közül fellép Divided by Zero, a Spliff 447 és az Aylen’s Fall, valamint a Szécsi Pál-, az Iron Maiden- és az Elán Forever emlékzenekar zenél.

 

 

A rendezvények április 26. és május 1. között valósulnak meg.

 

 

 

MTI, TASR

Nyitókép: tasr.sk

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »