Ismét kivonulhat a Tesco Lengyelországból – Nálunk biztosan marad a magyar kormány egyik fő stratégiai partnere

Ismét kivonulhat a Tesco Lengyelországból – Nálunk biztosan marad a magyar kormány egyik fő stratégiai partnere

Veszteségei miatt a boltbezárások után teljes lengyelországi üzletágától megválhat a Tesco áruházlánc, hamarosan sor kerülhet az ügylet véglegesítésére – értesült a fideszes Magyar Nemzet londoni forrásból.

A lap közölte: Lengyelországban a vevő az a lengyel piacra tavaly belépett, szintén brit kötődésű Dealz nevű diszkontlánc lehet, amely rohamtempóban terjeszkedik a közép-európai térségben.

A Tesco anyavállalat központjában azt követően került ismét napirendre a tulajdonoscsere, és születhetett befektetői döntés arról, hogy a diszkontok térhódítása miatt globálisan piaci hátrányba került multi megválik a közép-európai Tesco Europe csoport veszteséges lengyelországi üzletágától, hogy nemrégiben újabb négy hipermarketet és egy nagykereskedelmi centrumot zártak be Lengyelországban.

A lengyel kivonulás azért érdekes a magyar üzletág szempontjából, mert a Csehországban és Szlovákiában működő két másik visegrádi piaccal együtt négyen alkotják a Tesco Europe közép-európai csoportot, amelyet az anyavállalatnál jól jövedelmező leányok társaságaként tartanak számon, kivéve a lengyelországi vonalat.

A Magyar Nemzet megkereste Tesco-Global Áruházak Zrt.-t, amely közölte: a lengyelországi boltokat érintő döntések célja, hogy az üzletág teljesítményét javítsák, ezáltal közelítsék a másik három közép-európai piac eredményéhez.

Hírdetés

A döntések a sajátos lengyel piaci körülményekre reflektálnak, nincsenek hatással a cseh, a szlovák és a magyar üzletág működésére vagy a magyar vásárlókra

– szögezte le az áruházlánc.

A cikkben emlékeztet, hogy Matt Simister, a Tesco Europe vezérigazgatója a kormányközeli Magyar Nemzetnek adott PR-interjúban a nyáron úgy fogalmazott: a cseh, a szlovák és a magyar piacon nagyon erős, nyereséges áruházaik vannak.

Mint emlékezetes, Simister ebben az interjúban ismerte el, nyereségéhez képset arányaiban milyen kevéssel járult hozzá a multicég a magyar költségvetéshez:

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »