Ismét kérhetik a vállalkozók a kedvezményes covid-hitelt – Mutatjuk a feltételeket

Ismét kérhetik a vállalkozók a kedvezményes covid-hitelt – Mutatjuk a feltételeket

10 ezer és 350 ezer euró közötti összeget kaphatnak, a visszafizetési idő 3 év, a fix kamat pedig évi 4 százalék.

A pénzügyminisztérium a kis- és közepes vállalkozóknak, illetve a kisiparosoknak  (SZČO) kínál segítséget. Mindazoknak, akik kénytelenek voltak becsukni az üzletüket. Az érintettek a szaktárca szerint kérvényezhetik a kedvezményes hitel a Szlovák Garancia és Fejlesztési Banktól az ún. Podnikateľ 2020 séma alapján. A pénzügyi támogatás hitelgarancia és kamatteher átvállalás formájában kerül megítélésre.

Hírdetés

A kérvényezhető összeg a fent említett szubjektumok számára 10 és 350 ezer euró közötti. A pénzügyminisztérium szerint az összeg elegendő arra, hogy áthidalják a nehéz átmeneti időszakot. A kedvezményes bankhitel 3 évre szól és garantált, 4 százalékos kamata van. Az első évben a vállalkozó mentesülhet a törlesztés alól.

A hitel felvételének feltétele, hogy a vállalkozónak legalább az első 12 hónap alatt működtetnie kell a vállalkozását, és az év végén nem lehet tartozása az egészségbiztosítónál és a szociális biztosítónál. A pénzügyminisztérium elmondta azt is, hogy ez csak az egyik lehetősége vállalkozók támogatásának. Ezen kívül a kormány elfogadta az ún. Elsősegély ++ – t (Prvá pomoc ++ ), melyet a szociálisügyi minisztérium nenedzsel.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »