Ismét katolikus papra támadt egy terrorista! Sikerült megfékezni a merénylőt

Misét tartó papra támadt egy öngyilkos merénylő egy katolikus templomban az indonéziai Észak-Szumátra tartomány székhelyén, Medanban. A támadót sikerült megállítani.

A beszámolók szerint az előzetesen a misén részt vevő támadón egy pokolgépet rejtő hátitáska volt, amely lángra lobbant, de a robbanószerkezet nem lépett működésbe. Ezért elővett egy kést, azzal támadt a papra. A merénylet végrehajtásában azonban két hívő megakadályozta.
 
A Szent József templomban történt merényletben a pap, a két közbeavatkozó hívő és a támadó is megsérült.
 
A Thestar.com azt írja, a támadó holmijai közt több Iszlám Államhoz kapcsolódó jelképet is találtak.
 

 
Bár Indonézia a világ legnagyobb muzulmán népességgel bíró országa, a többség az iszlám mérsékelt formáját gyakorolja.
 
Szakértők szerint azonban egyre inkább kézzelfogható az Iszlám Állam terjeszkedése Délkelet-Ázsiában, így Indonéziában is.
 
A térség ugyanis ideális ahhoz, hogy a Szíriában és Irakban nagy területeket ellenőrző szervezet gyökeret eresszen: több kisebb iszlamista lázadócsoport tevékenykedik a délkelet-ázsiai országokban, a Közel-Keletről – feltehetően feladattal – hazatérő harcosok pedig kapcsolatokat és tapasztalatot visznek magukkal. Értesülések szerint a közelmúltig főként helyi harcokat vívó iszlamista csoportok az IÁ hatására megkezdték a határokon átnyúló együttműködést.
 
Komolyabb terrortámadás legutóbb januárban történt Indonéziában: öt támadó tüzet nyitott és robbantott a főváros, Jakarta központjában. A terroristákat leszámítva két ember halt meg. Elkövetőként az Iszlám Állam jelentkezett.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »