Ismét ittas sofőrt füleltek le Ungváron (Fotó)

Ungvár lakosainak köszönhetően ismét ittasan vezető sofőrt kaptak el a rendőrök.

Kárpátalján, augusztus 29-én kijevi idő szerint 23 óra 30 perckor az ungvári járőrökhöz bejelentés érkezett egy állampolgártól. Elmondása szerint Ungváron a Zankovecka utcán egy Chevrolett Lacetti típusú gépkocsi közlekedik, melynek sofőrje ittas állapotban vezeti autóját – közölte a Zakarpattya Online.

Később –  kijevi idő szerint éjszaka 3 órakor – a rendőrök a Chevrolettet a Széchenyi utcán vették észre, s állították meg. A sofőr tényleg ittas volt, az alkoholszonda kimutatta, hogy a sofőr vérében az alkoholszint hatszor meghaladja a megengedett normát.

A 28 éves vezető ellen jegyzőkönyvet állítottak ki.

Mint ismeretes, a napokban az ungvári rendőrök egy ittasan vezető hivatalnokot kaptak el.  Az ungvári járőrök bejelentést kaptak, hogy egy szürke Škoda Fabia típusú autó sofőrje ittas állapotban vezet.

A rendőrök a leírt járműhez hasonló autót megtalálták és megállították A volán mögött egy 32 éves ungvári lakosú férfi ült. A szabálysértő agresszívan viselkedett a rendőrökkel és hamis adatokat akart megadni, továbbá folyamatosan változtatta a vallomását és a személyes adatait is.

Mint az kiderült, a részeg fiatalember az Ukrán Állami Katasztrófavédelmi Szolgálat különleges egységének dolgozója Kárpátalján. Az elkövető visszautasította a helyszíni alkohol-vizsgálatot, ezen kívül az állampolgár nem rendelkezett vezetői jogosítvánnyal, mert azt az idén ittas vezetés miatt már visszavonták.

Korábban írtuk, hogy Ukrajnában drága mulatság lett az ittas vezetés. Ittas, illetve drogok okozta kábult állapotban való járművezetésért az első alkalommal az elkövetőt 10 200 hrivnya pénzbírsággal és a jogosítvány egy évre történő bevonásával büntetik. Ha a járművezetőt két éven belül ismét ittas vezetésen kapják, akkor a pénzbírság a korábbi duplája lesz, a jogosítványát pedig már három évre vonják be. Ha öt éven belül megint ittasan ül a volán mögé, a bírság ismét duplázódik, vagyis már 40 800 hrivnya lesz, és tíz évre fosztják meg vezetői engedélyétől.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Továbbra is sok az ittas vezető KárpátaljánHárom gyermeket és egy édesanyát gázolt el egy ittasan vezető ukrán férfi28 kárpátaljai személy fog pénzbírságot fizetni ittas vezetésértÖt nap alatt egymillió hrivnya bírságot szabtak ki ittasan vezető sofőrökre UkrajnábanRovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Ungvári járás›UngvárCímkék: ittas állapotban, ittas vezetés, autós közlekedés, közlekedési rendőrség, Ukrajna, Kárpátalja, Ungvár, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »