Ismét hamis versenyfelhívások terjednek az interneten

A héten sokan kaptak az interneten keresztül értesítést a Billa üzletlánc nevében annak állítólagos versenyakciójáról. Elég volt azt lájkolni és megjegyzést írni hozzá, aki ezt megtette, tudatták vele, hogy vásárlási utalványt nyert.

Ennek már csak egy „apró“ feltétele volt, meg kellett adni hozzá az illető személyi adatait, fényképét és a személyi igazolványa másolatát. Az eleve csalásra utaló próbálkozással kapcsolatban a Billa Facebook-oldalán figyelmeztette vásárlóit, hogy ez a verseny csalás, amihez semmi közük.

Hírdetés

A BILLA Slo. elnevezésű hamis oldalon 140 eurós utalványokat ígérnek a lépre menő és ennek ellenében a személyi adataikat, igazolványuk másolatát kiszolgáltató embereknek.

November végén hasonló visszaélésre került sor a Tesco nevében is, a csalók ott is hasonló trükkel próbálkoztak, hamis oldalakon keresztül akartak személyi adatok birtokába jutni, melyekkel többféleképpen lehet visszaélni, azok ugyanis a személyi igazolvány másolatával együtt alkalmasak kölcsönfelvételre, illegális üzletkötésre, illetve olyan oldalakra való bejelentkezésre, melyekre semmiképp nem regisztrálnánk.

(Forrás: Facebook)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »