Ismét hajózhatóvá tennék a Dunát – lapszemle

Ismét hajózhatóvá tennék a Dunát – írja Magyar Idők. A lap kiemeli, hogy nemcsak a rendkívüli alacsony vízállás miatt akadozik az áruszállítás a folyón, hanem a meder állapota miatt is, mivel évtizedek óta nem voltak fenntartási munkák. Az állami beruházó, a transzeurópai közlekedési hálózat tervezői pályázatot írt ki, amelynek a végrehajtását most meghosszabbította. Összesen 43 helyszínen készítik elő a munkálatokat 1,3 milliárd forint értékben.

A Népszavában arról lehet olvasni, hogy továbbra sem tudni biztosan, mától elviszik-e a szemetet az észak-Pest megyei és nógrádi településekről. A lap szerint van némi esély arra, hogy a Zöld Híd Nonproft Kft. ma is elvigye a 116 település hulladékát, a péntek esti válságtanácskozáson ugyanakkor nem akadt vállalkozó a szemét elszállítására. Így felvetődött, hogy nem a hulladékdíj-bevételeket elosztó állami Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. forrásaiból, hanem az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közegészségügyi válsághelyzetre fenntartott kerete terhére, de változatlanul a Zöld Híd ürítse a kukákat.

A Világgazdaság arról közöl cikket, hogy hatalmasra duzzadt a fogadási piac. A Szerencsejáték Zrt. várakozásai szerint idén a 436 milliárd forintos árbevételi rekord is megdőlhet, a forgalom csaknem felét pedig a sportfogadások biztosíthatják. A Bajnokok Ligája népszerűségével az NB I nem versenyezhet, a válogatott mérkőzések, illetve a Vidi nemzetközi szereplése viszont igen.

Hírdetés

A Portfolio arról ír, hogy az elmúlt időszakban jelentős elmozdulások voltak a magyar részvénypiacokon, nagyot esett a magyar tőzsde a csonka múlt heti kereskedési héten. A jelentősebb részvények közül a Mol árfolyama az elmúlt hét esése után a 200 napos mozgóátlag alá került, mozgalmasan alakult kereskedési hét az OTP számára is, a bankpapír jelentős eséssel zárta a hét utolsó napját, a Telekom azonban a pénteki kereskedést is emelkedéssel zárta.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy újabb szintet léphet 2020-ig a gyógyszeripar. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egészségipar fejlesztéséért felelős miniszteri biztosa azt mondta a lapnak, hogy a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége több kérését is figyelembe vették, megfontolásra javasolják a kormánynak az iparági és egyéb adók, a kutatás-fejlesztési ráfordítások jóváírásának további lehetőségeit, a termelői beruházások amortizációjának leírhatóságát is.

A Pénzcentrum a személyi kölcsönökről készített összeállítást. Minél magasabb az ügyfél rendszeresen igazolható nettó jövedelme, annál magasabb hitelt kaphat, a portál annak járt utána, hogy mekkora kölcsönt vehet fel az, aki nem keres 300-400 ezer forintot. Magasabb havi fizetéssel kedvezőbb feltételek mellett lehet hitelhez jutni, a bankok bizonyos jövedelemszint felett kamatkedvezményeket is adnak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »