Ismét feljelentést tesz a Jobbik a CÖF félmilliárdos állami támogatása miatt

A Fidesz házi civil szervezeteként számon tartott, a kormány mellett békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) 2016 végén több mint félmilliárd forint támogatást kapott a Magyar Villamos Művektől (MVM). Rögtön ezután indult a Csizmadia László által vezetett szervezet bohócos plakátkampánya, amely Vona Gábor lejáratását és Gyurcsány Ferenccel való összemosását célozta.

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője az elmúlt másfél évben adatigénylések és feljelentések sorával próbálta kideríteni, hogy valójában miért, mire és milyen elszámolás mellett jutottak a többségében egykori kommunisták által vezetett fideszes kamucivilek ehhez az óriási összeghez. Miután a nagy nehezen nyilvánosságra került adatokból az derült ki, hogy 443 millió forintot 4,5 percnyi propagandafilmre költöttek, Szávay István mai napirend előtti felszólásában bejelentette, hogy csalás, sikkasztás és hűtlen kezelés gyanújával ismét feljelentést tesz az MVM vezetői ellen.

Hírdetés

Az ügy részletei a képviselő Facebook-bejegyzésében olvashatóak, ahol megtekinthető parlamenti felszólalása és Fónagy János államtitkár érdemi válaszokat mellőző magyarázkodása is.

Jobbik Magyarországért Mozgalom


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »