Ismét érvénytelenítette a bíróság a hatósági vesztegzárat

Ismét érvénytelenítette a bíróság a hatósági vesztegzárat

Fel kell oldani a karantént a Prahova megyei Gornet településen, döntött a bíróság.
A Bukaresti Ítélőtábla elrendelte a Prahova megyei sürgősségi esetek felügyelősége által bevezetett karantén feloldását Gornet településen. A lakosok által kért 4 millió eurós kártérítést azonban nem tartotta megalapozottnak.

A Prahova megyei hatóságoknak két napjuk van, hogy megfellebbezzék az ítéletet, írta az Agerpres. A döntés ugyanis nem jogerős, azonban végrehajtandó, tehát fel kell oldani a karantént a településen.

Gornet helyi önkormányzata július 29-én támadták meg a bíróságon a megyei illetékesek döntését, a községben azután lépett életbe vesztegzár, hogy 15 személy fertőződött meg az új típusú koronavírussal.

Hírdetés

Bogdan Dumitru ügyvéd arra hivatkozva kért kezdetben 500 ezer euró kártérítést, hogy a község lakosait nem fogadták munkahelyükre a más településen lévő munkaadóik, de üzletekből, gyógyszertárakból stb. is kizárták, megbélyegezték őket. Később az összeget 4 millió euróra emelte.

Úgy tűnik feleslegesen, ugyanis a bíróság nem hagyta jóvá a kártérítési igényt.

Az ügyvéd keresetében arra hivatkozott, hogy a Prahova megyei egészségügyi hatóságok nem végeztek járványügyi vizsgálatot a településen.

A vesztegzárat július 22-én rendelték el, a két hetes időszak szerdán járna le.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »