Ismét Erdélyben segít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Ismét Erdélyben segít a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat

Ismét Erdélybe indulnak a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai, hogy rászoruló gyerekeket vizsgáljanak és kezeljenek – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

gyermekmentok-vn-001_or_b

A közlemény szerint az önkéntesek október 8–15. között Hargita megye kórházaiban, iskoláiban és óvodáiban szűrik, vizsgálják és gyógykezelik a gyerekeket, valamint gyógyszerekkel, gyógyászati segédeszközökkel látják el az intézményeket. Közölték, a gyermekmentők évente kétszer látogatnak el Erdélybe, tavaly mintegy tízezer vizsgálatot végeztek el, a szűrővizsgálatok eredményeképp 40 gyermeket műtöttek meg és gyógykezeltek Magyarországon, 54 gyerek pedig ingyen szemüveget kapott. 

Az egyhetes körúthoz ismét csatlakozik a szolgálat nőgyógyászati szűrőkamionja, amelyben tavaly csaknem nyolcszáz nőgyógyászati szűrést végeztek el – tették hozzá. A csoport látogatásával egy időben idén is megtartják a magyar parlamenti képviselők és a Hargita megyei közméltóságok csapatának hagyományos futballmeccsét Csíkszentdomokoson – írták.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »