Ismét előveszik a párizsi merényletek előzményeit

Csütörtökön, vagyis három nappal a kvóta-népszavazás előtt tárgyal ismét a Honvédelmi és rendészeti bizottság a párizsi merényletek előzményeiről. A Nemzetbiztonsági Bizottság viszont nem ült össze az ügyben.

Sajtóhírek szerint ugyanis közvetlenül az Iszlám Állam irányította a párizsi merényletek elkövetőit, amikor Magyarországon húzták meg magukat. A Magyar Idők szerint a fő szervező, Salah Abdeslam nemcsak Budapestről, hanem Kiskőrösről is fuvarozott terroristákat. Ők illegálisan érkeztek Szerbiából Magyarországra.

„Hétfőn a nemzetbiztonsági bizottság már tartott együttes ülést a honvédelmi és rendészeti bizottsággal, és a jelenlegi állás szerint semmi olyan új információ nem került napvilágra, ami újabb azonnali, és egy héten belüli második bizottsági ülést indokolt volna. Természetesen egyetértek azzal, hogy ezek nagyon fontos napirendek, ezért hétfő reggel nyolc órára össze is hívtam a nemzetbiztonsági bizottságot, azonban azt találtam helyesnek, hogy ilyen “S. O. S”. sürgősségre nincs szükség, nem beszélve arról, hogy vasárnap lesz egy népszavazás, nem helyes az, hogyha az az életérzés uralkodna el az állampolgárokon, hogy itt naponta, óránként különböző nemzetbiztonsági és honvédelmi kérdésekben bizottsági ülést kell tartani, mert ez zavart okozhatott volna” – mondta Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »