Ismét csökkent eggyel a svédországi élősködők száma

Késsel halálosan megszúrtak egy menedékkérőt a közép-svédországi Lindesberg melletti menekültszálláson, három gyanúsítottat őrizetbe vettek – közölte pénteken a svéd rendőrség.

Stefan Wickberg szóvivő szerint az elkövetők ugyancsak menedékkérők, de fiatalabbak negyvenes éveiben járó áldozatuknál. A férfi nyakán ejtettek halálos sebet, indítékuk egyelőre nem ismert.

Az érintettek állampolgárságáról a szóvivő nem nyilatkozott. Lindesberg mintegy 200 kilométerre nyugatra fekszik Stockholmtól.

Január végén egy fiatalkorú menedékkérő késsel ölt meg egy 22 éves dolgozót a délnyugat-svédországi Mölndalban egy fiatalkorúakat – köztük a tettest is – befogadó szálláson.

Az idén legkevesebb három embert gyilkoltak meg menekültszállásokon az országban, de az esetek között a hatóságok nem látnak összefüggést.

A 9,8 milliós Svédország tavaly 163 ezer bevándorlót fogadott be, a lakosság nagyságához viszonyítva a legtöbbet Európában. A svéd hatóságoknak komoly nehézséget jelentett a migránsáradat kezelése, és társadalmi feszültségek is keletkeztek.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »