Ismét az utcára vonulnak a diákok

Ismét az utcára vonulnak a diákok

Újabb tüntetést tartanak a diákok február 23-án, miután közlésük szerint Orbán Viktor miniszterelnök a megadott határidőig nem fogadta el a nyilvános vitára szóló felhívásukat.

A korábban kb. kétezer fős tüntetést szervező diákok azt írták: “Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal, így nem kaptunk választ még arra a kérdésre sem, hogy a kormány pontosan mely pontokat tartja zagyvaságnak.”

A diákparlament januárt 19-i tüntetésén ismertette 12+1 követelését, amelyek teljesülésére írásos garanciát kért az Emberi Erőforrások Minisztériumától a hónap végéig. Érdemi válasz a tárcától nem érkezett, ezért a diákok a miniszterelnökhöz fordultak: vállaljon nyilvános vitát az oktatási rendszer problémáiról. A határidő február 7-e volt.

Lázár János múlt heti sajtótájékoztatóján szóba kerültek a diákok követelései is, a tárcavezető úgy nyilatkozott: felelőtlenség középiskolások “belekavarása” egy országos választási kampányba, azzal együtt ugyanakkor, hogy a tanulók kérései közül több is figyelemreméltó, ilyen például az iskolai leterheltségre vonatkozó, de azt az alaptantervben kell kezelni, a tananyagról pedig nem politikusoknak kell dönteniük. A Miniszterelnökség vezetője azt is egyértelművé tette, hogy Orbán Viktor nem vesz részt a nyilvános vitán.

Hírdetés

A szervezők úgy döntöttek, ha a kormány nem áll szóba velük, akkor „a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulunk.” Ezért február 23-án, pénteken, 17.30-kor újabb tüntetést tartanak, ami a Deák Ferenc térről indul és az Országház előtt végződik.

A diákok többek között kevesebb óraszámot, és iskolai szólásszabadságot követelnek. Közleményük szerint, mivel a kormány semmibe vette az ország jövőjéért aggódva megfogalmazott kéréseiket, ezért fordulnak az emberekhez. Két hét múlva a Deák téren gyülekeznek majd, és onnan vonulnak a parlamenthez.

atv.hu / 24.hu / hvg.hu / eduline.hu / Polgárportál

The post Ismét az utcára vonulnak a diákok appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »