Ismét a IV. ligában az ipolyságiak

Ismét a IV. ligában  az ipolyságiak

A hétvégén rajtoló bajnoki szezonban újra a IV. ligában szerepelhet az ipolyságiak labdarúgócsapata.

Az előző, félbeszakadt bajnoki szezonban aranyérmesek lettek az ipolyságiak, ám az irányító testület úgy határozott, hogy a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjából, ugyanúgy, mint a többi bajnokságból, senki sem kerül magasabb osztályba. Később derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy az Ipoly menti határváros labdarúgóin kívül a második helyezett zsitvabesenyőiek is szerencsét próbálhatnak a IV. liga délkeleti csoportjában.

Hírdetés

„Az elején meglepetésként kezeltük az értesítést, de egy cseppet sem tétováztunk és beneveztünk. Elvégre egy időben már szerepeltünk a negyedik vonalban, ahol szert tettünk némi tapasztalatra. Érzésem szerint már az idény elején kialakul majd az elit csapatok társasága, ám az sem elhanyagolható, hogy a szerényebb képességűeknek vélt alakulatok sok borsot törhetnek a többiek orra alá. Állításomat főleg arra alapozom, hogy az anyagiakban viszonylag szűkölködőknél jóformán évek óta nem változott az együttes gerince, és egy összeszokott gárda olykor többre képes, mint az ellenfeleˮ – tárta fel gondolatait Urblík József ipolysági klubelnök és játékos, aki a város labdarúgása ikonjának számít.

Az ipolyságiak már hosszú ideje szűk játékoskerettel rendelkeznek, így szeretnének új labdarúgókat is igazolni. A napokban sikerült megszerezniük a gólerős Tran Anh Pétert, aki legutóbb a hontnémetieket erősítette, de régebben már többször szerepelt az Urblík-legénységben. Szintén régi-új arcnak számít Andrej Jaďuď, aki ez idáig Óváron rugdosta a gólokat. Abszolút újonc azonban Urblík Szabolcs, aki bár ipolysági születésű, mostanáig csupán dunaszerdahelyi, nagyölvedi és párkányi színekben lépett pályára. Egyedül csak Szilágyi Ferenc Dániel távozott, aki állítólag Magyarországon folytatja pályafutását.

„Rendszeresen edzünk, különböző formációkat próbálgatunk és egyéni taktikai elemeket is gyakorlunk. A fiúk a felkészülési meccseken is úgy küzdenek és hajtanak, mint ahogy azt majd a bajnokikon is elvárom tőlük. Mostanáig a nagykürtösiek, a csábiak, a felsőtúriak és az ohajiak ellen mérettettük meg tudásunkat, és valamennyi összecsapásból győztesként kerültünk ki. Hamarosan következik a nyitóforduló, az örök rivális lévaiakkal kezdünk hazai környezetben. Az előttünk álló idény befejezésekor teljes mértékben elégedett lennék a tizedik hellyel, ám nagyra törő álmokat is dédelgetünkˮ – árulta el Urblík József.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »