Ismét a DNA elé állt Dragnea: most éppen a Trump beiktatásán való részvétele a téma

Ismét a DNA elé állt Dragnea: most éppen a Trump beiktatásán való részvétele a téma

A PSD volt elnökét, Liviu Dragneát beidézte az Országos KOrrupcióellenes Ügyészség (DNA) hogy vád alá helyezze abban az ügyben, mely azt vizsgálja, milyen pénzből vett részt a volt pártelnök Donald Trump beiktatásán 2017 januárjában. Az ügyészek ugyanis hivatali visszaélést sejtenek az eset mögött.

Hírdetés

A vádiratban szerepel Gheorghe Dimitrescu, Románia bonni főkonzulja, Florin Iordache volt PSD-képviselő extanácsosa. Dimitrescu szerepét Dan Talapagă újságíró fedte fel, szerinte ő volt az, aki 100 000 dollárt fizetett egy nemzetközi lobbiszervezetnek azért, hogy Dragnea ott lehessen a Trumppal való találkozón. Dragnea cserében segített neki, hogy megkapja a németországi kinevezést.

Már 2019 júniusában cikkezett arról a hazai sajtó, hogy Dragnea, és az akkori miniszterelnök, Sorin Grindeanu útját vizsgálják az amerikai bűnügyi hatóságok. Ezután a DNA is vizsgálatot indított hivatali visszaélés gyanújával, az ügyben még Gerorge Maiort, a SRI volt vezetőjét, jelenlegi amerikai nagykövetet is kihallgatták.

Dragnea éppen börtönbüntetését tölti a jilavai börtönben. Hivatali visszaélésért és okirat-hamisításra való felbujtásért ítélték el 3,5 fél évre.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »