Ismerje meg a Juventus megmentőjét!

Ismerje meg a Juventus megmentőjét!

A lehető legjobban sikerült egy ifjú afrikai futballista bemutatkozása a Juventus első csapatában. Hamza Rafia gólt szerzett a Genoa elleni kupa-nyolcadddöntő hosszabbításában, s ezzel továbbjuttatta a csapatát. Noha tunéziai válogatott, Rafia annyira ismeretlen, hogy a football-italia fontosnak érezte bemutatni olvasóinak.

A tunéziai Kalát Szenanban született, 1999. április 2-án. Gyermekkorában Franciaországba költözött, és az SC Bron Terraillon, az AS Bron Grand Lyon és az Olympique Lyon ifjúsági csapatában játszott. Kitűnően, hiszen Rafia bekerült a franciák U17-es és U18-válogatottjába.

Hírdetés

2017-től a Lyon juniorcsapatában játszott, majd 2019 nyarán csatlakozott a Juventushoz.

A torinói klub viszonylag szerény összegért, 500 000 euróért vette meg, de a szerződésben szerepel egy kitétel, amely szerint a vételár elérheti az 5 millió eurót, sőt a Lyon 20 százalékkal részesedik a továbbadásából is. Rafia egyébként a Juve U23-as csapatában, a Serie C-ben játszott az utóbbi időben. Ott 2019. augusztus 26-án debütált. Azóta 42 meccsen öt gól és kilenc gólpassz volt a mérlege az U23-as csapatban.

A Genoa elleni Olasz Kupa-nyolcaddöntőben a 77. percben állt be, Manolo Portanova helyére. A hosszabbítás 15. percében megszerezte a győztes, a továbbjutást jelentő gólt 0 amit utána édesanyjának ajánlott.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »