Ismeretlen eredetű anyagot tartalmazó borítékokat küldtek a parlamenti képviselőknek

Ismeretlen eredetű anyagot tartalmazó borítékokat küldtek a parlamenti képviselőknek

Ismeretlen eredetű anyagot tartalmazó borítékokat küldtek a parlamenti képviselőknek. Több mint 70 levélről volt szó, melyekbe enyhén irritáló hatást kiváltó anyagot rejtettek bele.

A küldeményeket a parlament hivatala fedezte fel, majd adta át a rendőrségnek. A parlament helyiségeit annak ellenére megtisztították, hogy az anyag kémiai összetétele egyelőre még nem ismert – tájékoztatott Zuzana Čižmáriková, a parlament kommunikációs osztályának vezetője.

A levelek az egész politikai spektrumnak érkeztek. Az ismeretlen anyagokat tartalmazó leveleket a hivatal dolgozói találták meg, amikor éppen a küldeményeket ellenőrizték.

Hírdetés

– közölte Daniel Guspan, a parlament hivatalának a vezetője.

A képviselők leveleinek az ellenőrzése és felnyitása tavaly rengeteg vita tárgyát képezte. Az ellenzék azzal vádolta meg a parlament vezetését, hogy megsértik a levéltitok intézményét. A vezetés ezt a vádat elutasította, és a biztonsági intézkedésekre, valamint a belügyminisztérium ajánlásaira hivatkozott. Ezután a képviselők megegyeztek a gyanús küldemények ellenőrzésével kapcsolatos új szabályokban.

Teraz.sk

Nyitókép: TASR Pavel Neubauer


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »