Ismerd meg a szomszédodat! tábor az ismerkedés jegyében

Ismerd meg a szomszédodat! tábor az ismerkedés jegyében

A fenti címmel zajlik ezen a héten a százdi önkormányzat által szervezett nyári napközis tábor. Az ötnapos rendezvényen a táborlakók Százd és környékének értékeivel, természeti kincseivel, történelmi és kulturális örökségével ismerkednek.

„A tábor megszervezése jelentős hagyományokra tekint vissza. Főleg óvodások és az alsó tagozatos tanulók részére szervezzük meg” – nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Srna Zoltán, Százd polgármestere, a tábor főszervezője. Mint hozzátette: több éven keresztül evangélikus gyülekezeti táborként valósult meg az esemény, ám az utóbbi években a falu vette kézbe a szervezést és a lebonyolítást.

A túrázás mellett kézműves foglalkozások is részét képezik a tábor programjának. Százd mellett Kutak Adrienn keramikusművész ipolysági műtermében ismerkedtek az agyagozás fortélyaival, ugyanitt a festészet rejtelmeibe is bepillanthattak.

Hírdetés

A táborlakók jelentős része százdi gyermek, ám a szomszédos Szetéről is érkeztek táborlakók. Az résztvevők életkora az óvodástól  tizenkét éves korig terjed.

A szervező az elmúlt években változott, ám az evangelizációs jelleg megmaradt. Idén a határhelyzet miatt csupán videóüzenet formájában kapcsolódott be a tábor életébe Ferenczy Erzsébet nyugalmazott evangélikus lelkésznő.

Pénteken közös tábortűzzel zárul az Ismerd meg a szomszédodat! tábor eseményfolyama. A tábor megszervezését önkormányzati, alapítványi és magánszemély nyújtotta támogatásból valósították meg.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »