Iskolánál csapódtak be tüzérségi lövedékek Aleppóban

Legkevesebb négy gyerek meghalt, mert tüzérségi lövedékek csapódtak be egy iskola közelében Aleppóban, a városnak azon a részén, amelyet a kormányerők ellenőriznek – jelentette csütörtökön a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). A SANA szíriai állami hírügynökség terrortámadásról ír.

Az OSDH arról is beszámolt, hogy a szíriai és az orosz légierő csütörtökön újabb légicsapásokat hajtott végre a város felkelők kezén lévő részében, és az elmúlt 48 órában 71 civil halt meg. Hajnalban több mint húsz légitámadás rázta meg a várost, és a kormányerők a szárazföldön is előrenyomultak Aleppó északkeleti részén, elfoglalva a lázadók kerületeit körülvevő dombokat.

Aknatámadás érte a damaszkuszi orosz nagykövetséget

Közben az orosz külügyminisztérium Moszkvában megerősítette, hogy szerdán aknatámadás érte az orosz nagykövetséget Damaszkuszban. A tárca „terrortámadásnak” minősítette az előző napi incidenst.

A közlemény szerint a csaknem két órán át tartó támadás során az egyik aknagránát a követség előtti őrposztnál, egy másik a konzulátus bejáratánál csapódott be. A robbanások szilánkokkal szórták be az épületegyüttest, a károk felmérése tart. A képviselet személyzetéből senki sem sebesült meg. Az egyik gránát a követséghez közeli iskola tetejére hullott, de nem robbant fel.

Az orosz külügyminisztérium határozottan elítélte a diplomáciai képviselet elleni támadást, és közölte: arra számít, „hogy mindenki, aki elítéli a terrorizmust, és ténylegesen osztja a diplomáciai képviseletek immunitásának elvét, a megfelelő módon, nyilvánosan értékeli majd” a történteket.

A tárca megerősítette, hogy Oroszország következetesen folytatja „megalkuvás nélküli küzdelmét a terroristák ellen Szíriában”.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »