Iskolafelújítások a nyári szünetben

Iskolafelújítások a nyári szünetben

Lebontják a nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia kollégiumát, helyette újat épít a megye.

Több középiskolát is felújítanak a nyári szünetben Nagyszombat megyében. A galántai Kodály Zoltán Gimnáziumban és a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában is munkások veszik át a diákok helyét.

Hírdetés

Galántán, a Kodály Zoltán Gimnáziumban felújítják az étkezdét és a konyhát. „Szigeteljük az étkezde és a konyha tetejét, új álmennyezetet és világítást kap az ebédlő. Emellett új szellőztetőrendszert is felszerelünk, amely nyáron hűti, télen fűti az étkezdét” – nyilatkozta Marsall János igazgató. A beruházásokra szánt keret eléri a százezer eurót. Az igazgatótól megtudtuk, hogy már lezárták a közbeszerzési pályázatot, és szerződést kötöttek a kivitelezővel. „Nagyon elfoglaltak a vállalatok, de megegyeztünk, hogy a nyári szünet végére elvégzik a munkát” – folytatta Marsall János.

A megye négyszázezer eurót különített el a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola fűtőházának felújítására. A nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia diákjainak új kollégiumot építenek. „Folyamatban van a munka, a projektdokumentáció előkészítése és a tulajdonjogi viszonyok rendezése” – olvasható a megyei önkormányzat honlapján. Horváth Erzsébet igazgató elmondta, lebontják a régi kollégiumot és helyére új diákszállót építenek. „A régi kétszárnyas kollégiumban nyolcvan-kilencven diák lakhatott. Ma már csak az egyik szárnyat használjuk, mert a másik tönkrement. Az elmúlt tanévben negyvenegy diák lakott a szállóban. Az új épület mintegy hatvan férőhelyes lehet” – közölte az igazgató, hozzátéve, hogy csak akkor bontják le az épületet, ha már minden készen áll az új kollégium felépítésére. Várhatóan jövő tavasszal lebonthatják a régi diákszállót. Az igazgatótól megtudtuk, hogy az iskola nyáron is használná a kollégiumot. „Sokan megkerestek bennünket a szomszéd országokból és a nagymegyeri termálfürdő miatt a turisták is keresik a szállásokat. Biztos vagyok benne, hogy a nyári szünidő alatt is ki tudnánk használni a kollégiumot” – tette hozzá Horváth Erzsébet. „Örülünk a beruházásnak. Talán, ha hamarabb léptek volna és javítják a kollégium minőségét, akkor a gimnázium is megmaradhatott volna Nagymegyeren” – véli Mikóczy Dénes, a város alpolgármestere.

Jozef Viskupič megyeelnök elmondta, hogy rendszerszintű megoldásokat készítenek elő, amelyeknek köszönhetően működőképes integrált oktatási rendszert alakíthatnak ki Nagyszombat megyében. „Azt akarjuk, hogy az iskoláink jó minőségű oktatást nyújtsanak a diákoknak” – jelentette ki a megyeelnök.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »