ISIS-videón az orosz helikopter lelövése

Felkerült egy videó a még júliusban Palmira közelében lelőtt orosz helikopterről. A videón megörökítik a helikopter támadását és a lelövését, majd a lezuhanását. is.

Pár perces videót tett fel az Iszlám Állam arról az orosz helikopterről, amit még júliusban lőttek le. A videón először látszik, ahogy a helikopter rakétákat lő ki egy ismeretlen célpontra. Egy másik helikopterrel együtt hajtják végre a támadást. A videón különös, hogy több plánból, néha egészen közelről veszik fel a gépeket, még el is repül a felvételt készítők felett alig pár tíz méterre az egyik.

Ezek persze nem biztos, hogy ugyanazok a helikopterek, mint amik közül az egyik a következő jelentben szerepel. Ez a gép is támad, majd hirtelen egy robbanás látszik a farkánál, azután természetellenes állapotba fordul a levegőben és pörögve elkezd zuhanni, valószínűleg irányíthatatlanná vált a farokrotor. A helikopter ezután a földbe csapódik, miközben a dzsihadisták Allahot éltetik.

Nem sokkal később, augusztus 1-jén is lelőttek egy gépet Idlib tartományban. Az orosz helikopter állítólag humanitárius segélyt vitt az ostrom alatt álló Aleppóba, amikor a földről találat érte. Azon a gépen öt orosz katona halt meg az orosz védelmi minisztérium közlése szerint. Később az iszlamisták magukkal vonszolták az összeégett holttesteket is, az egyiken még ugráltak is és mindezt levideózták. Egy videó rögtön a gép lezuhanása után is készült.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ez a férfi gyújtotta fel az iszlám mecsetetÜzent az Iszlám Államnak Ferenc pápa, ezt mondtaRovatok: KülföldTelepülés: Közel-KeletCímkék: külföld, Iszlám Állam, orosz helikopter, lövések, Palmüra, légitámadásForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »